İzmir'in acı kaybı

Güncelleme Tarihi:

İzmirin acı kaybı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 17:58

TÜRKİYE'nin en eski ve ünlü tatil köylerinden İzmir'in Urla İlçesi Çeşmealtı Mevki'indeki Nebioğlu Tatil Köyü'nün kurucusu merhum mimar Yusuf Ziya Nebioğlu'nun Amerikalı eşi 83 yaşındaki Martha Elizabeth Bee Sheila Williams Nebioğlu yaşama veda etti.

30 Aralık günü vefat eden Nebioğlu, yeni yılın ilk gününde çocukları, torunları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Eğitim için Amerika'ya gelen merhum eşiyle tanışıp aşık olan ve 1965 yılında Türkiye'ye gelin olarak gelen Elizabeth Nebioğlu, evlendikten sonra müslüman olmuş, İzmir'in şirin ilçesi Urla'ya gönülden bağlanmıştı. 5'i hayatta olan 6 çocuk dünyaya getiren Elizabeth Nebioğlu, eşinin 1965 yılında yapımına başlayıp 1969 yılında Türk turizmine kazandırdığı Nebioğlu Tatil Köyü'ne büyük emek vermişti. Eşini kaybettikten sonra 2000 yılına kadar tatil köyünü işleten, 15 torun, 6 da torun çocuğu kucaklayan Elizabeth Nebioğlu 5 yıl kapalı kalan tesisi 2005 yılında satmıştı. Türk turizminde önemli bir yeri bulunan, özellikle her yıl düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı'na katılan sanatçıların konakladığı, filmlerin çekildiği Nebioğlu Tatil Köyü'nü satmasına karşın yaşamını hep Urla'da sürdüren Elizabeth Nebioğlu, 30 Aralık 2009 günü hayata gözlerini yumdu. Elizabeth Nebioğlu'nun cenazesi bugün Urla İskele'de İskele Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla kaldırıldı.

Martha Elizabeth Bee Sheila Williams Nebioğlu'nun cenazesi Balçova eski Mezarlığı'nda toprağa verilirken, Amerika'ya gelin gönderdiği kızı Bernis Williams, “Annem Urla'yı, Türkiye'yi, Türkleri çok sevdi. O tam bir Türk vatandaşıydı. O Urlalılar'ı, Urlalılar da onu çok sevdi. Tatil köyü ile bu beldenin insanlarına iş, aş oldu. Onu özlemle anacağız” dedi. Elizabeth Nebioğlu'nun torunlarından Cem Erkal da anneannesinin tüm aileyi bir araya getirip ve her pazar büyük bir masanın etrafında topladığını belirterek, “Aile bütünlüğüne çok önem verirdi ve bize hep bir araya gelme geleneğimizin bozulmamasını, her birlikte olmamızı ister, öğütlerdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!