İzmir'de seyyar satıcının Suriyeli çocuğu dövmesinde yeni görüntüler

Güncelleme Tarihi:

İzmirde seyyar satıcının Suriyeli çocuğu dövmesinde yeni görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 14:59

İZMİR’de Kemeraltı Çarşısı’nda seyyar satıcılık yapan Musa D.’nin, güvenlik kamerasında da görüntülenen Suriyeli çocuğu kaldırıp yere atma anlarının yankıları devam ediyor. Musa D.’nin gözaltına alınmasından sonra olayla ilgili yeni görüntü de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kentin gündüzleri en işlek bölgelerinden birisi durumundaki Kemeraltı Çarşısı’nda, Hisarönü Camisi yakınında dün yaşanan olayda, seyyar pilavcılık yapan Musa D.’nin, Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatma anlarının görüntüsü büyük tepki çekti.

Görüntülere göre Musa D.’ye ilk olarak vatandaşlar tepki gösterdi. Ancak tepki bununla sınırlı kalmadı.

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatıyla, polis Musa D.’yi gözaltına aldı.

İzmirde seyyar satıcının Suriyeli çocuğu dövmesinde yeni görüntüler
Soruşturması Cinayet Büro Amirliği’nde yürütülen Musa D.’nin ifade alma işlemlerinin devam ettiği, savcının vereceği talimata göre hareket edileceği öğrenildi.

İzmirde seyyar satıcının Suriyeli çocuğu dövmesinde yeni görüntüler
YENİ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Bu arada, dün kentte temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın çocuğun bulunmasını istemesi üzerine polis çalışmalarını bu yöne kaydırdı. Polis ekipleri, gerek Kemeraltı Çarşısı’nda gerekse de Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yaşayanlardan çocuğun yerini öğrenmeye çalıştı.

Kurumlardan yardım almayı uman birçok ailenin, dayak yiyenin kendi çocuğu olduğu söylediği, ancak dövülen çocuğun henüz bulunmadığı belirtildi.

İzmirde seyyar satıcının Suriyeli çocuğu dövmesinde yeni görüntüler

Türkiye genelinde büyük infiale neden olan olayın hemen öncesine ait görüntüler de ortaya çıktı. İkinci görüntülere göre, motosikletiyle çarşı içinde giden Musa D.’nin durduğu sırada, Suriyeli çocuğun kafasındaki şapkayı aldığı, olayın da bundan sonra geliştiği anlaşıldı.

Olaya tanık olanlar, çocukların zaman zaman yaramazlık yaptığının, ancak ne olursa olsun yaşyanan bu olayın üzücü olduğunu vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!