İzmir'de öğrencilere çevre temalı seminer

Güncelleme Tarihi:

İzmirde öğrencilere çevre temalı seminer
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 11:44

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfeddin Yılmaz Türkiye'nin orman katliamı ve orman yangınları sebebiyle orman yönünden zengin bir ülke olmaktan çıktığını söyledi.

Koç Topluluğu'nun, Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA Vakfı'nın desteğiyle yürüttüğü ve ormanların oluşturulmasının yanı sıra var olan orman alanların korunması ve bu konuda çocuklar ve gençlerin bilinçlendirilmesini amaçlayan, “Ülkem İçin” projesi kapsamında Karabağlar'daki Eserkent İbrahim Kavur İlköğretim Okulu'nda çevre temalı seminer düzenlendi.

Seminere İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfeddin Yılmaz ile Koç Topluluğu ile TEMA Vakfı temsilcileri de katıldı.
Koç Topluluğu'ndaki bayiler ve şirketlerden toplanan bağışlarla Türkiye'de 7 orman kurulduğunun hatırlatıldığı seminerde konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Yılmaz, orman olmadan hayatın olamayacağını vurguladı. “Orman yoksa su yok, su yoksa hayat da yok” diyen Yılmaz, öğrencilere ormanların yararlarını anlattı.

Yılmaz, Türkiye'nin daha önceleri orman yönünden zengin olduğunu ifade ederek, “Son zamanlardaki orman katliamı ve yangınlar sebebiyle Türkiye orman yönünden zengin bir ülke olmaktan çıktı” diye konuştu.

Evliya Çelebi'nin hatıralarında İstanbul'daki bir sincabın ağaçtan inmeden İran'a kadar gidebildiğini belirttiğini kaydeden Yılmaz bu ormanların harap edildiğini söyledi.

İzmir TEMA Eğitim Sorumlusu Merih Yücel de öğrencilere ormanların önemini anlatan bir sunum yaptı. Hava, su, toprak gibi doğal varlıkların korunmasının gerekliliğine dikkati çeken Yücel, ormanların erozyonu engellediğini, suyu toprağın altına çekerek yer altı sularının beslenmesine katkı sağladığını kaydetti.

Yücel, küresel ısınmaya yol açan karbondioksidin de ağaçlarca emildiğini, havaya oksijen salındığının altını çizdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!