İzmir'de hırsızlık çetesi operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde hırsızlık çetesi operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 13:43

İzmir'de kamyon ve iş makinelerinden mazot hırsızlığı, kamyon hırsızlığı, dolandırıcılık suçlarını işledikleri ileri sürelen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, geçen yıl aynı suçtan yakalanarak cezaevine giren kişilerin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Zanlılarda polisin teknik takibine girmemek için kullandıkları sinyal kesici “Jammer” cihazı ile mazot çalmada kullandıkları dakikada 300-600 litre mazot transferi yapabilen bir cihaz ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son dönemde artan kamyon, tır ve iş makinelerinden mazot hırsızlığı olaylarıyla ilgili başlattıkları incelemede, geçen yıl “Jammer”lı oto hırsızlığı şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan bazı şebeke üyelerinin, cezaevinden çıkmalarının ardından yeni suç örgütü oluşumuna giriştikleri bilgisine ulaştı.

Şebekeye yönelik bir süre takip sürdüren ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda şebekenin elebaşılığını yaptığı bildirilen K.Ö. (37) ile şebeke üyeleri M.Ç, M.İ, E.K, M.K, İ.K, B.S. ve A.K. gözaltına alındı. Şebeke üyelerinden M.K, V.T, Y.K, K.P'nin cezaevinde olduğu, C.A'nın ise arandığı bildirildi.

Zanlılarla birlikte, sinyal kesici “Jammer” cihazı, dakikada 300-600 litre mazot transferini sağlayan cihaz, bir minibüs içerisine çalınan mazotların yüklendiği tank, kamyon garajındaki bir depoda 1 ton mazot, çalıntı kamyon, sahte kimlik ele geçirildi.

Zanlılardan, K.Ö, M.Ç, M.K, M.P'nin geçen yıl düzenlenen “Jammer”lı oto hırsızlık şebekesi operasyonunda tutuklandıkları ve bir süre önce cezaevinden çıkmalarının ardından yeni bir suç örgütü oluşumuna girdikleri iddia edildi.
Şebekenin, polisin teknik takibinden kurtulmak için “Jammer” cihazını kullandıkları, burada aldıkları kararlar doğrultusunda hareket ettikleri, kamyon, tır ve iş makinelerinden hızlı transfer motoruyla özel hazırladıkları minibüsün arkasındaki tanklara mazot aktardıkları, bu mazotları tır parkında bulunan bir depoya boşalttıkları ve piyasa fiyatının altında sattıkları ileri sürüldü. Zanlıların ayrıca, kamyon ve minibüs çalınması olaylarını gerçekleştirdikleri, 7 ton zeytin dolandırıcılığı ile 10 bin TL'lik bakkaliye malzemesi çalınması olaylarına karıştıkları da iddia edildi.

Jammer cihazının ayrıca uzaktan kumanda kilit sinyalini de kestiği ve araçların kilitlenmediğini, bu yöntemin hırsızlık olaylarında kullanılmış olabileceği ihtimalinin araştırıldığı bildirildi.

Zanlıların aralarındaki konuşmalarda çeşitli şifreler kullandıkları, polise de “amca” kod adını verdikleri belirlendi.
Sorguları tamamlanan 8 zanlı İzmir Adliyesine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!