A.A.
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 20:40
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Türkiye'nin ilk hibrit gıda sanayi tipi domates tohumunu ürettiği bildirildi.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden (İYTE) yapılan yazılı açıklamada, İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Bitki Moleküler Genetik Laboratuvarında yapılan çalışmalar sonucu, Türkiye'nin ilk hibrit sanayilik domates çeşidinin geliştirildiği ve üretim izni alındığı belirtildi.
Açıklamada, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle geliştirilen “MS 1453 F1” adı verilen tohumun, bu alanda büyük oranda dışa bağımlı olan Türk tohumculuğu için bir umut olduğunun ifade edildiği açıklamada, geliştirilen tohumla elde edilen domatese ilişkin dekar başına 10-15 ton verimlilikte ve makine hasadına uygun olgunlaşma hızına ve ortalama 70-75 gram meyve ağırlığına sahip olduğu bilgilerine yer verildi.