İzmir'de Cem Garipoğlu protestosu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Cem Garipoğlu protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 21:41

İzmir'de, internetteki bir arkadaşlık sitesi aracılığıyla oluşturulan ‘Duyarlı İzmirliler’ adlı grubun üyeleri, Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun yakalanamamasını düzenledikleri eylemle protesto etti.

Bugün, akşam saatlerinde, Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan, ‘Duyarlı İzmirliler’ adlı grubun yaklaşık 50 üyesi, Cem Garipoğlu'nun yakalanamamasını protesto etti. Slogan atıp, pankart açanlar adına konuşan Senem Erdoğan, “102 gündür bulunamayan katil zanlısı nerede. Kanal kanal dolaşan bir baba olmasaydı, medya her gün bu cinayeti gündemde tutmasaydı, susturulamayan vicdanların sesi olmasaydı, bizim gibi duyarlı vatandaşlar olmasaydı, bu canice işlenen cinayetin dosyası, tozlu raflarda sırasını bekleyecekti. Katili bulun diye yalvarmak suç mu? Ama bizler hala sizlere güveniyoruz. Çünkü bu ülkenin hukuk devleti olduğuna dair inancımızı yitirmek istemiyoruz. Sizin tabirinizle evlat acısı bizi teğet geçmedi, direk parçalayarak geçti. Münevver'in başına gelenler herkesin başına gelebilirdi. Son sözümüz, hak, hukuk ve adalet, üzerlerine gögle düşmemesi gereken sözcüklerdir. Görev, Adalet Bakanlığı'nın ve bağlı olduğu Başbakanlığı'dır” dedi.

Erdoğan, Cem Garipoğlu'nun yakalanamamasında Hayyam Garipoğlu'nun da yardımcı olduğunu ileri sürdü. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!