BAYRAM NAMAZI İZMİR: İzmir'de bayram namazı saat kaçta? 2 Mayıs 2022 İzmir bayram namazı saati

Güncelleme Tarihi:

BAYRAM NAMAZI İZMİR: İzmirde bayram namazı saat kaçta 2 Mayıs 2022 İzmir bayram namazı saati
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 05:04

İzmir bayram namazı saati 2022, Ramazan Bayramı öncesi Müslümanların gündemine geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Ramazan Bayramı namaz saatlerini il il resmi sitesi olan diyanet.gov.tr'den yayınladı. Dini vecibelerini yerine getirecekleri zamanı öğrenecek olan vatandaşlar İzmir'de bayram namazının saatleri ile camilere gidecekler. Peki, İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, İzmir bayram namazı vakitleri bilgisi.

Haberin Devamı

İzmir'de bayram namazı saat kaçta? sorusu Diyanet tarafından yanıt buldu. Kentlerinde camilerde cemaatle birlikte kılınacak olan namazın saatlerini öğrenecek olanlar, camilere bu bilgiler ışığında gidecekler. Mübarek Ramazan-ı Şerif'in ardından kılınacak olan bayram namazının saatleri, İzmir ve tüm iller için Diyanet'in namaz saatleri takvimi ile öğrenilecek. İzmir'de bayram namazı 06:45:00'da kılınacak.

İZMİR BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

İzmir'de bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06:45:00'te kılınacak. Diğer ilçelerin bayram namazı saatleri için tıklayınız.

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR?

Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir.

Haberin Devamı

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, Cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namaz-dan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

BAKMADAN GEÇME!