İzmir'de adaylık istifaları

Güncelleme Tarihi:

İzmirde adaylık istifaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 19:46

İZMİR’de sanayici ve işadamları, milletvekilliğine iktidardan yola çıktı.

İzmir’e seçim takvimine göre milletvekilli aday adayı olmak isteyenlerin son istifa gününde sanayici ve işadamlarının tercihi Ak Parti oldu. En fazla merak edilen kişi İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan Ak Parti’den adaylık için açıklamayı son dakikada yaptı. Gerekli ışığı alamadığı belirtilen Kalkan, "Eldeki kuş, daldaki kuştan iyidir" diyerek istifa etmediğini söyledi. İTO meclis üyelerinden ayakkabı üreticisi Ahmet Ayakdaş, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Koç Ali Al, Odak Döviz Genel Müdürü Bilal Doğan, turizmci Bülent Tercan, inşaat sektöründen Selami Seven ile Necip Nasır, Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu. İzmir Ticaret Borsası’ndan (İTB) Ümit Akkuş, MHP’den yarışa girecek. Ege İhracatçı Birlikleri Hububat ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Ramazan Abay da Ak Parti’den adaylık için görevinden ayrıldı.

BÜROKRATLAR

Adnan Menderes Havaalanı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan adaylık için istifa etti. Erdoğan’ın MHP’den Muğla aday adayı olacağı öğrenildi. Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin ve Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Özel İdare Yapı İşleri Daire Başkanı Nurettin Yıldız da AK Parti’den adaylık için görevlerinden istifa etti.

SAĞLIKÇILAR

Alsancak Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu CHP’den adaylık için istifa etti. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Bayındır Ak Parti, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ort. Uz. Orhan Akıncı CHP’den aday adaylığı için ayrıldı.

EĞİTİMCİLER

İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Himmet Uygun, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak AK Parti’den aday adaylığı için görevlerinden ayrıldı.

Çınarlı Erdüstri Meslek Lisesi’nden Ahmet Gündüz, Bornova Seyit Şanlı Teknik End. Mes. Lisesi’nden Günay Cankurtaran, Karabağlar Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan Ali Baz Bilici, Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Bornova Anadolu Lisesi’nden Nebahat Yangöz, Eğitim Müfettişi Mustafa Seviş istifa etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hülya Güven, iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Tülay Özüerman CHP’den aday olmak üzere istifa etti.

MANİSA’DA İSTİFALAR

Manisa’da milletvekili aday adaylığının son gününde yoğunluk yaşandı. İstifa eden görevliler ve aday adayı oldukları partiler şöyle:

Arif Koşar: Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti

Ebabil Mehmet Büker: Devlet Bakanı Danışmanı, AK Parti

Yrd. Doç Dr Ali Galip Alçıtepe: CBÜ Fen Edebiyat Fakütesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, AK Parti.

Abdurrahim Arslan: EGEV mütevelli heyet üyesi ve Manisa Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı, AK Parti.

İdris Avşar: CBÜ Tıp Fakültesi Hastane Müdür Yardımcısı, AK Parti

Prof. Dr. Hüseyin Karakayalı: CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi, CHP

Dr. Tur Yıldız Biçer: Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı, CHP

Sakine Öz: Salihli Belediye Meclis üyesi, CHP

Kadir Daş: Alaşehir Belediye Başkanı, MHP

Hüseyin Fidan: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ziraat Yüksek Mühendisi, MHP

Sefa Dağlı: DSP il Başkanı, DSP

ÇANAKKALE’DE İSTİFA

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Tezcan, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. İlhami Tezcan, "Türkiye’ye çok faydalı işler yaptığına inandığım AK Parti’de bulunmayı arzu ettim. Bu arzumu Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği görevini yürüttüğüm Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile paylaştım. Kendilerinden müsaade istedim. Uygun gördüler. Bunun üzerine ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı ve buna bağlı olarak yürüttüğüm tüm görevlerimden istifa ettim" dedi.

DENİZLİ’DE 20 İSTİFA

Denizli’de milletvekili aday adayı olmak için 20 devlet memuru, belediye başkanı, meclis üyesi, oda başkanı istifa etti. Baro Başkanı Adil Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de istifasını açıklayan isimler arasında yer aldı. Denizli’de milletvekili aday adaylığı için istifa eden diğer isimler ise şöyle:

"SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Tarım İl müdür Yardımcısı Mehmet Ali Uzakgider, veteriner hekim Emin Okkaya, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ramazan Canural, Denizli Devlet Hastanesi doktorlarından Ahmet Öz, Sabri Demir, Muzaffer Keçelioğlu, Nevzat Bilal, ebe Aysel Çakmak, Akköy Toplum Sağlığı doktorlarından Doç.Dr. Sadık Köyoğlu, Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi öğretmeni Ahmet Karaşahin, Merkez Efendi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Bekir Kaymakçı, İl Genel Meclisi üyeleri Huriye Çağlayan, İlhan Özcan, Birsen Çelik ve Cafer Birtürk."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!