İzmir ve Kahramanmaraş’ta orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2024 14:36

İzmir’in Menemen ilçesinde makilik bölgede, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi kırsalında orman yangını çıktı. İzmir'deki yangın 3 saatte kontrol altına alındı. Kahramanmaraş'ta ise alevlerle mücadele sürüyor.

Haberin Devamı

İzmir'in Menemen ilçesi Göktepe Mahallesi’nde makilik bölgede saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına 10 dakika içerisinde müdahale etti. 4 uçak ve 7 helikopter ile havadan, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 3 dozer ile karadan müdahale edilen yangın, ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

İZMİR FOÇA'DA ORMAN YANGINI

İzmir'in Foça ilçesinde ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki İmamtepe mevkinde saat 14.15 sularında yangın çıktı yangının İzmir Foça karayolu kenarında karayolları ekiplerinin metal direk kesme sırasında sıçrayan kıvılcımlardan çıktığı iddia ediliyor yangın bölgede yapılan rüzgarın da etkisiyle çok geniş bir alana yayıldı şu anda 3 helikopter havadan ve kara ekipleri paradan söndürme çalışmalarına devam ediyor güvenlik nedeniyle bölgede bulunan Foça açık ceza infaz kurumunun lojmanları boşaltıldı yanan alan makilik ve zeytinliklerden oluşuyor söndürmeye çalışmaları şu anda devam ediyor.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ’TA ORMAN YANGINI

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi kırsalında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ekipleri ve Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

İzmir ve Kahramanmaraş’ta orman yangını

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!