İTÜ, New York'ta moda okulu kuruyor

Güncelleme Tarihi:

İTÜ, New Yorkta moda okulu kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2003 14:33

İTÜ, 50 yıldır 11 binden fazla öğrencisiyle dünyanın önde gelen moda okulları arasında yer alan FIT ile ortak kurulacak 'İTÜ Gümüşsuyu Moda Okulu'nda, moda tasarımıyla tekstil yönetimi ve pazarlama konularında eğitim verecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ), Türkiye'nin tekstil üretiminde yakaladığı başarıyı, tekstil ürünleri tasarım ve pazarlama alanlarına taşımak için ABD'nin New York kentinde bir moda okulu kuruyor. Okulun kurulması için gerekli imzalar yarın atılacak.
Haberin Devamı

Türk tekstiline önemli katkıda bulunacağı ifade edilen İTÜ'nün girişimi, yarın Rektör Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ve Moda Teknolojisi Enstitüsü (FIT) Başkanı Dr. Joyce Brown'un New York'ta imzalayacağı anlaşmayla resmiyet kazanacak. İmza töreni FIT'in Fashion Avenue'deki binasında yapılacak.

Brown, moda endüstrisinde görev alacak kişilerin yetiştirilmesinde, İTÜ'ye yol gösterecek ve kalite konusunda yardımcı olacaklarını belirtirken, Sağlamer, projenin Türk tekstil sanayiinin ihtiyaç duyduğu liderlerin yetişmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

Moda okulunun, 2003-2004 öğretim yılında açılacağı, öğrencilerin eğitimlerinin ilk 2,5 yılını İstanbul'da, kalanını New York'ta FIT kampüsünde tamamlayacakları belirtildi.

New York'taki Moda Teknolojisi Enstitüsü'nün Çin, Hindistan, İsrail, Brezilya, Mısır, Filipinler, Japonya ve İtalya'daki okullarla benzeri anlaşmaları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!