İTÜ’den ‘ileri adım’

Güncelleme Tarihi:

İTÜ’den ‘ileri adım’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2003 13:39

İTÜ, teknolojik gelişmeleri yakından izlemek ve geleceği yakalamak isteyenler için Mühendislikte İleri Teknolojiler Yüksek Lisans ve Doktora Programları'nı sunuyor. Altı uzmanlık alanında yer alan programlar için 30 Mayıs'a kadar başvuru yapılabilecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), teknolojik gelişmelerin yoğunlaştığı alanlarda uzmanlaşmak isteyen lisans ve yüksek lisans mezunlarına, Mühendislikte İleri Teknolojiler Yüksek Lisans ve Doktora Programları'nı sunuyor. Devlet Planlama Teşkilatı, İTÜ Geliştirme Vakfı ve özel sektör tarafından desteklenen proje kapsamında altı farklı uzmanlık alanı yer alıyor: Uçak ve Uzay Mühendisliği, Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik, Bilgisayar Bilimleri, Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Moleküler Biyoloji-Genetik ve Biyoteknoloji.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akduman tarafından yürütülen projenin temel hedefleri, yenilikçi ve girişimci bir insan profili yaratmak, reel sektöre katkı sağlayacak akademisyen yapılı araştırma uzmanları yetiştirmek, kaynak tasarrufu sağlamak ve kapsamlı AR-GE projeleri için sinerji oluşturmak olarak sıralanıyor.

İTÜ, Mühendislikte İleri Teknolojiler programlarına kabul edilecek uzman mühendis adaylarına, uluslararası bir akademisyen kadrosuyla çalışma ve yurtdışı üniversite tecrübesi kazanma fırsatı sunuyor. Prof. Dr. İbrahim Akduman, başarılı adaylara tam zamanlı araştırma asistanlığı, yurtdışında önde gelen üniversitelerde 5-10 ay süreli öğrenim/araştırma programı katılma ve Ayazağa Kampusu'ndaki lüks yurtlarda ücretsiz barınma gibi cazip olanaklar sunulduğunu belirtiyor. Öğrencilerin, yurt dışındaki gibi, araştırma görevlisi olarak alındığının ve bu görevleri dolayısıyla burs ödeneğinden yararlanabildiğinin de altını çiziyor.

PROJELERE KATILACAKLAR

Programlara alınan adaylar, kamu ve özel sektör tarafından desteklenen AR-GE projelerinde görev alarak tecrübe kazanacaklar. Türkiye'deki en gelişmiş laboratuvar olanaklarına sahip olan İTÜ'nün Haziran ayında ilk aşamasını hayata geçireceği ARI Teknokent, pek çok teknoloji şirketinin AR-GE çalışmalarını İTÜ Maslak Kampusu'na taşıyacak. Teknokent'in faaliyete geçmesiyle birlikte İTÜ'nün yetişmiş insan kaynağı sektörel projelerde daha etkin yer alacak.

Öğrenci seçiminde, lisans öğrenimindeki başarı durumu, LES sınav sonucu ve mülakat sırasındaki performans dikkate alınıyor. Programların ana eğitim dili Türkçe ancak, derslerin yüzde 30'dan az olmayan bir kesimi İngilizce yürütüldüğü için adayların İngilizce bilgisinin de yeterli düzeyde olması gerekiyor.

Mühendislikte İleri Teknolojiler Yüksek Lisans ve Doktora Programları için başvurular 30 Mayıs'a kadar devam edecek. Daha fazla bilgi için, İTÜ Bilişim Enstitüsü tel: 0212 285 70 80, www.be.itu.edu.tr/ate
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!