İtiraf

Güncelleme Tarihi:

İtiraf
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Öcalan krizinde suçluyuz S-300'ler Kardak hatamız Hatalardan ders almalıyız

Türkiye düşmanlığıyla tanınan Yunan Parlamento Başkanı Apostolos Kaklamanlis, önemli itiraflarda bulundu. Türkiye ile Yunanistan arasında patlak veren bütün krizlerin sorumlusunun Yunanistan olduğunu nihayet kabul eden ve artık ders alınması gerektiğini söyleyen Kaklamanlis şöyle konuştu: ‘‘Hatalarımızdan artık ders almalıyız. Kardak krizini Türkiye değil biz yarattık. S-300‘leri de, Öcalan olayını da yine biz yarattık. Türkiye, bütün bunlardan sadece yararlanmaya çalıştı’’.

Apostolos Kaklamanlis, Yunanistan’ın hatalarının 1897'ye kadar dayandığını belirterek, Öcalan sorununun da Türkiye ile Yunanistan arasındaki bir sorun olmadığını iddia etti. Kaklamanlis, ‘‘Abdullah Öcalan meselesi önce Türkiye‘nin meselesidir. Sonra da Türkiye ile uluslararası kamuoyunu ilgilendiren bir sorundur’’ diye konuştu.

GENERAL-PAPANDREU’NUN ADAMI

Öte yandan, Türkiye'nin Nato ülkeleri başta olmak üzere bütün dünyada dağıtmaya başladığı, ‘PKK’nın dış destekçileri' raporunda Yunanistan-PKK ilişkilerinin koordinatörü olarak adı geçen General Dimitris Matafias'ın eski Başbakanı Andreas Papandreu'nun yakın çalışma arkadaşlarından biri olduğu ortaya çıktı. Papandreu, 1981 yılında başbakanlık koltuğuna oturduğu zaman, General Matafias, Yunan Zırhlı Kuvvetler Komutanı'ydı. Aşırı milliyetçi bir general olarak tanınan Matafias, Papandreu ile irtibarata geçti ve görev istedi. Emekliliğinin hemen ardından Mafias'ın getirildiği ilk önemli görev, Türkiye'nin Ege'de hareketlerini kontrol eden Ege Bakanlığı Müsteşarlığı oldu. Papandreu, 1985'de Matafias'ı Türkiye'yle bir savaş halinde sivil halkın silahlanması ve organize edilmesiyle görevli merkezi Midilli Adası'nda bulunan sivil savunma örgütünün başına getirdi. Matafias 1988'de Öcalan'la Bekaa'da görüşen Yunan heyetinin önemli bir üyesiydi. Matafias'ın halen nerede ve hangi görevde olduğu ise bilinmiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!