Ä°tfaiyenin çabası yavru köpekleri kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyenin çabası yavru köpekleri kurtaramadı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 10:34

ŞANLIURFA’da, çocuklar tarafından işkence yapılarak, 35 metrelik kuyuya atılan 2 köpeği kurtarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu. Köpekleri tüm çabalarına rağmen çıkaramayan ekiplerin çalışması bugün de devam etti, ancak yavru köpekler havasızlık ve acıya daha fazla dayanamadı.

Haberin Devamı

Dar kuyu içerisinde çırpınan köpekleri kurtarmak için iş makineleriyle 5 saatlik bir çalışma yapan itfaiye ekibinden, bir kişi halatla girdiği kuyuda zehirlenme tehlikesi geçirdi. Tüm uğraşlara rağmen kuyuya atılan köpekler bulundukları yerden çıkarılamadı.

KURTARMA OPERASYONUNDAN KARELER

NEFES KESEN KÖPEK KURTARMA OPERASYONU / WEB TV

Olay, Süleymaniye Mahallesinde bulunan boÅŸ tarladaki kuyuda meydana geldi. Ä°ddiaya göre sabah saatlerinde başıboÅŸ olan 2 sokak köpeÄŸiyle oynayan çocuklar, daha sonra taÅŸ ve sopalarla köpeklere vurup, yaraladı. Hayvanlara acı çektirip, iÅŸkence yapan çocuklar, daha sonra naylon iple baÄŸladıkları köpekleri 35 metre derinliÄŸindeki aÄŸzı açık boÅŸ kuyuya atıp kaçtı. Kuyudan köpek sesinin geldiÄŸini fark edenler, polis ve itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Ä°hbarın üzerine harekete geçen ekipler, boÅŸ tarla içerisindeki dar kuyuya girmek için kepçe çağırdı.   Â

Kuyunun kenarında 7 metrelik çukur açan kepçenin ardından, bu kez itfaiye ekipleri elleriyle kuyunun taşlarını saatlerce sökmeye çalıştı. Özel aletlerle kuyudan köpekleri almak mümkün olmayınca bir itfaiye eri halat yardımıyla dar olan kuyuya indirildi. Bir süre ip merdivenlerden 35 metrelik kuyuya inen itfaiye eri, havasızlık ve karbon monoksit gazından etkilenince zehirlenme tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine itfaiye eri arkadaşlarının yardımıyla kuyudan güçlükle çıkarıldı. Olay yerinde hazır bekletilen ambulansa alınan itfaiye erine oksijen takviyesi yapılırken, ekipler ertesi gün devam etmek üzere çalışmalara ara verdi.

Haberin Devamı

Bu sabah erken saatlerde çalışmalara tekrar başlayan itfaiye kuyuya indi ancak havasızlık ve acıya daha fazla dayanamayan köpeklerin öldüğü anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!