İtalya'da adam kacırma modası

Güncelleme Tarihi:

İtalyada adam kacırma modası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adam kaçırıp fidye istemek İtalya'da moda oldu. 206 gün önce kaçırılan işadamından sonra geçen ay kaçırılan bir kadın için de 28 milyon dolarlık fidye istendi.

Geçtiğimiz 11 Aralık günü kaçırılan İtalyan işkadını Alessandra Sgarella'nın serbest bırakılması için istenen 6.7 trilyonluk rekor fidye ülkede şok yarattı. Alessandra Sgarella'nın babasıyla kocası tarafından yönetilen uluslararası nakliye şirketi Italsempione'yi arayan fidyeciler, İtalya tarihinde görülmemiş miktarda para talep ettiler.

Malvarlığı donduruldu

İtalyan yasaları uyarınca, fidyenin ödenmesini önlemek amacıyla savcılar ailenin malvarlığını dondurdular. Bu yasanın bir diğer kurbanı da hala fidyecilerin elinde bulunan ve istenilen para ödenemediği için iki kulağı kesilen işadamı Giuseppe Soffiantini. Soffiantini Ailesi'nin çağrısı üzerine hükümet şimdi bu yasayı yeniden gözden geçiriyor. Fidyecilerin elindeki son kurban Sgarella'nın ailesinin sahip olduğu şirketin yıllık cirosunun 30 trilyon lira dolayında olduğu belirtiliyor.

Mahrem bilgiler

Sgarella'yı Milano'nun en lüks semtindeki evinin önünden kaçıran fidyeciler, kadının ailesiyle ilk kez temas kurdular. Şirketi arayanlar genç kadının evliliğiyle ilgili son derece mahrem bilgilere sahip oldukları için, gerçekten Sgarella'yı kaçıran kişiler olduklarına kesin gözüyle bakılıyor. Akşam saatinde eve döndüğü sırada elektronik kapının açılmasını beklerken Sgarella'yı kaçıran fidyecilerin Fiat Croma marka araç kullandıkları biliniyor.

Rekor Getty olayındaydı

İtalya'da bugüne kadar istenen en yüksek fidye, 1973 yılında kaçırılan, Amerikalı ünlü işadamı Paul Getty'nin torunu Paul Getty III için talep edilen 10 milyar liretti. Getty ailesi parayı ödemeye yanaşmayınca çocuğun kulağı kesilerek mektupla yollanmıştı. Aile, daha sonra pazarlık yaparak istenen paranın beşte birini ödemişti.

Daha önce kaçırılmıştı

Kulağını gönderdiler

63 yaşındaki İtalyan kumaş fabrikatörü Giuseppe Soffiantini, 206 gündür fidyecilerin elinde bulunuyor. Serbest bırakılması için 1.3 trilyon lira fidye istenen Soffiantini'nin ailesi, İtalyan yasalar nedeniyle bu parayı ödeyemiyor. Fidye ödenmeyince kaçırdıktan bir süre sonra Soffiantini'nin sol kulak memesini keserek mektupla ailesine yollayan fidyeciler, şimdi de işadamının sağ kulak memesini bir televizyon kanalına gönderdiler. Fidyeciler, kulakla birlikte işadamının yazdığı bir mektubu da iliştirdiler. İşadamı mektubunda şöyle sesleniyor: ‘‘Lütfen sesimi duyurun ve ailemin, fidyeyi ödeyebilmesini sağlayın. Yoksa öldürüleceğim. 20 Aralık'tan beri kalp ilaçlarımı içemiyorum. Sorun çözülmezse, bu, suçsuz bir adamın son haykırışı olacaktır. Çocuklarıma, fidyeyi ödemeleri için yalvarıyorum.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!