İsyancı sübyanlara 172 yıl hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

İsyancı sübyanlara 172 yıl hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tutuklu arkadaşlarına tecavüz edildiği iddiasıyla cezaevinde isyan çıkaran 22 sanık hakkında hazırlanan iddianameden rekor ceza çıktı.

Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde arkadaşları B.A'ya tecavüz edildiğini iddia ettikleri 7. koğuşta bulunan tutuklulara zarar vermek amacıyla isyan çıkardıkları belirtilen sanıklar toplam 172 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Ardı ardına çıkan isyanlar ve olaylarla adından sıkça söz ettiren Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ndeki olayların, cezaevinin fiziki yetersizliği nedeniyle çıktığı vurgulanan iddianamede 22 sanığın 'silahlı isyan çıkarma, elebaşılık yapma, kasten kamu binasında yangın çıkarma' suçlarından 7 ila 9'ar yıl arası hapisleri istendi.

Cezaevi müdürünü tehdit ettiler

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, ‘‘8. koğuşta kalan çocuklar, dolap ve pencere çerçeveleriyle koğuş kapılarını patlatıp dışarıya çıktılar. Personel buzdolabındaki iç ızgaralardan yaptıkları şişleri aldılar. Yangın çıkardılar. 7. koğuşun kapılarını kırarak içeriye girmek istediler. 7. koğuş tutukluları kendilerine bardak ve sıcak su atarak karşılık verdiler. Bunun üzerine şişleri mazgallardan sokmak suretiyle 7. koğuştakilere saldırdılar. Sanıklar, kendilerine engel olmak isteyen Cezaevi Müdürü Özden Korkmaz'a 'Yaklaşma seni vururuz' diyerek karşı koydular’’ denildi.

Zarar 1 milyar 100 milyon lira

Olaylar sırasında cezaevinde yaklaşık 1 milyar 100 milyon liralık hasar meydana geldiği belirtildi. Ellerindeki şişlerle 7. koğuşta kalanları yaralamayı amaçlayan ve uyarılara rağmen görevlilere hakaret ettikleri öne sürülen sanıklar, asliye ceza mahkemesinde hâkim önüne çıkacaklar.

Sübyan koğuşunda işkence davası

Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nde iki çocuk mahkûma tecavüz ettikleri öne sürülen 17 yaşındaki Y.D. ile E.E.'yi cezalandırmak amacıyla dövdükleri ve tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanığın tahliye talepleri reddedildi. Y.D. Haseki Hastanesi'nde tedavi edilirken savcılık olaya el koydu. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Y.D. ve E.E'ye önce F.G'nin tecavüz ettiği daha sonra da diğer sanıkların sıraya girdikleri öne sürüldü. Sanıkların ayrıca F.D. ile E.E'yi şiş ve demirlerle dövüp işkence yaptıkları iddia edildi. İddianamede sanıkların 7 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Bir tutuklama daha

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar F.G, M.A, H.T, S.Y. ile gıyabi tutuklu E.S. hazır bulundu. Tutukluluk hali vicahiye çevrilen 16 yaşındaki E.S, tecavüz etmediğini sadece dövdüğünü öne sürdü. Sanıklardan 17 yaşındaki H.T. ise ‘‘Ben onların istekleri doğrultusunda ilişkiye girdim. İşkence yapmadım. Tahliyemi istiyorum’’ dedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söylediler. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!