İstihbarat zafiyeti var

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat zafiyeti var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 23:38

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin ciddi istihbarat zafiyeti olduğunu belirterek, istihbarat sisteminde çok ciddi reform gerektiğini, bunları da yapacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Canikli, “Şu anda fotoğrafı tam olarak görmeye çalışıyoruz. Olan biteni bütün boyutuyla anlamaya çalışıyoruz. Her neyse bu zafiyetin alt parametrelerini çözmeye çalışıyoruz” dedi. Canikli, NTV’de katıldığı canlı yayında askeri okullardaki eğitimle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

“TSK’daki eğitim planlarıyla ilgili sıkıntılar olduğu epeydir tartışılıyor. Özellikle sivil kanatta bu yönde çok yoğun tartışmalar var. Oradaki müfredatın ve eğitim biçiminin yeniden gözden geçirilmesi, o eski konseptten farklı, modern, önü açık, daha çağdaş ve Türkiye’nin vatandaşı ile milletiyle daha bütünleşik bir yapıda ve ideolojide bir yapının, müfredatın baştan sona kadar hayata geçirilmesi, gözden geçirilmesi şeklinde yoğun talepler var. Ciddi reform yapılacaklar arasında bu da var. Askeri okulların eğitim müfredatı, eğitim şekilleri, eğitim biçimleri mutlaka gözden geçirilmeli, anayasamızın özüne, demokrasi ve evrensel değerlere uygun hale getirilmeli, eğer bunlarla çatışan bir yürütme biçimi varsa bunlara uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bunları elbette yapacağız.” 

Haberin Devamı

HELİKOPTERDEN ATEŞ

Canikli, 15 Temmuz gecesi yaşananları da anlattı. Kendisinin İstanbul’da evinde olduğunu, haberi aldıktan sonra güvenli bir yere geçtiklerini söyleyen Canikli, “Ümraniye’den 50 polis arkadaş geliyor güvenliği sağlamak için. Daha sonra bir helikopter sitenin karşı alanına iniyor. Tam teçhizatlı askerler inip siteye doğru ateş etmeye başlıyor. Polis karşılık veriyor, orada halk da var ve sonra askerler çekip geri gidiyor. O gece Çanakkale Destanı sayısız kere yeniden yazıldı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!