İstihbarat nerede

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat nerede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 23:19

BARIŞ Mitingi’ni kana bulayan iki canlı bombanın polisin elindeki ‘liste’den çıkması, güvenlik zafiyeti ve ihmaller zincirini yeniden gözler önüne sererken, ihmale belge olacak nitelikteki CHP’nin Adıyaman raporunu da yeniden gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Temmuz sonunda Adıyaman’da iki günlük bir çalışma sonunda, 21 kişilik IŞİD militanları listesine ulaşan CHP’li vekillerin hazırladığı ve 9 Ağustos’ta kamuoyuna açıklanan raporda, “Tehlike geçmedi, IŞİD’in Türkiye’de potansiyeli büyük” uyarısı da yer almıştı. Raporun birçok yerinde Yunus Emre Alagöz ile ilgili uyarılar yer alırken, bazı bölümlerinde rumuzlu olarak Ömer Deniz Dündar’ın adı geçti. Gar Meydanı’ndaki canlı bombalardan biri olduğu iddia edilen Dündar’ın ikiz kardeşiyle birlikte kökten dinci terör örgütüne katıldığı ve ikisini de örgütün farklı uyruklu kadınlarla evlendirdiği 2 ay önce raporda açık isim verilmeden yazıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman Raporu’nu geçen haftaki görüşmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da gönderdi. CHP’li Ağbaba, son katliamla ilgili gelişmelerin ardından Hürriyet’e şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

BÜTÜN ADIYAMAN BİLİYOR

“İki günlük saha çalışmasında birçok bilgi edindik. Biz istihbarat, güvenlik eğitimi almış, bununla ilgili yöntemler bilen insanlar değiliz. Çünkü bunlar bütün Adıyaman’ın bildiği şeylerdi. Şimdi halen canlı bomba olarak aranan M.I.’nin annesinin feryat ederek verdiği bilgiler önemli. Annesi, ‘Oğlum burada yokken polisler haftada bir gelip soruyorlardı. Eve gelince, IŞİD’e katıldı gelin gözaltına alın dedim. Türkiye’de suç işlememiş dediler. Ben o zaman Abdurrahman (Suruç bombacısı) gibi mi yapsın dedim. Çağırmama rağmen evde inceleme bile yapmadılar. Bu işin içinde devlet yoksa oğlum nasıl gitsin? Devlet kontrolünde gidip geliyordu’ dedi. Bütün bunlar raporumuzda yazıyor. Bunları istihbarat nasıl bilmez?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!