İstek Vakfı'ndaki inceleme tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

İstek Vakfındaki inceleme tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 22:37

İstek Vakfı'nın Kadıköy'deki yönetim binasında yapılan polis incelemesi tamamlandı.

“Ergenekon” soruşturması kapsamında, İstek Vakfı'nın Acıbadem'deki yönetim binasına sabah saatlerinde gelerek, içeride inceleme başlatan polis ekipleri, akşam 20.30 sıralarında buradan ayrıldı.

Polislerin ayrılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan İstek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukatı Fahrettin Doğan, aramaların, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı üzerine yapıldığını belirtti.

“Mütevelli Heyeti Başkanımız Bedrettin Dalan'ın idari katında sabah 07.30'da başlayan arama, akşam saat 20.30'da bitmiştir” diyen Doğan, emniyet güçlerinin, Dalan'ın ofisinde buldukları Kurtuluş Savaşı'ndan kalma bir adet kılıç, iki adet Tibet yapımı kama, MKE'nin ürettiği değişik çapta mermiler ve “Winchester” marka tabancaya el koyduklarını anlattı.

Doğan, polislerin, Bedrettin Dalan tarafından yazılmış “Türkiye'de İrtica ve Cemaat Kuşatmasında Eğitim”, “Türkiye'de Siyasal Kilitlenme ve Çıkış Yolları”, “Türkiye'ye Uzanan Eller”, “Türkiye'de Eğitim ve Gericilik” adlı 4 kitap, “Türk İnsanın Refah ve Mutluluğu” isimli kitap, bir adet VHS kaset ve CD'yi de götürdüklerini ifade etti.

Dalan'ın şoförü Coşkun Umur'un ofisi ve diğer bazı ofislerde yapılan aramalarda da tabanca mermileri, bir telsiz telefon, “Sarsılmaz” marka av tüfeği ve fişekler, 3 adet ruhsatlı tabanca, çalışmaz vaziyette bir adet gizli kamera, bilgisayar kasası ve hafıza kartına el konulduğunu söyleyen Doğan, “Sayın Bedrettin Dalan sağlık sorunları nedeniyle 2,5 aydır yurt dışında. Bu olaydan sonra en kısa zamanda Türkiye'ye dönecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!