İşte vizyona giren muhteşem filmler

Güncelleme Tarihi:

İşte vizyona giren muhteşem filmler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 11:01

Bugün vizyona beş yeni muhteşem film girdi. Aşka Dair, Gecenin Kanatları, Kapitalizm, Testere 6, No Ofsayt işte o filmler ve en güzel görüntüleri.

Haberin Devamı

AŞKA DAİR (2008) L'uomo che ama

Aşka Dair fragman / Video

Aşka Dair / Foto Galeri

Roberto, Turin’de yaşayan kırk yaşlarında bir eczacıdır. Birkaç aydan beri, şehrin merkezindeki büyük otelin müdürü olan Sara isimli genç bir kadınla çıkmaktadır. Roberto, Sara’ya aşıktır ve hem Sara’yı daha fazla görmek ve hem de ilişkilerinin daha ciddi şekilde yürümesi için kendi apartman dairesinin anahtarını ona vermiştir. Sara, kendisine olan bu ilgiye rağmen, Roberto’nun hayatından dikkat çekmeden sessizce ayrılır. Roberto aldatıldığını keşfeder, sevdiği kadını kaybetme korkusu, kadının onu aldatmasından daha ağır gelir. Roberto ne olursa olsun, ilişkisini devam ettirmeye çalışacaktır. Sara’nın en sonunda onu red etmesi, Roberto’nun tümüyle kendini çaresiz hissetmesine neden olur. Roberto hastalanır. İşine gidemez, yemek yiyemez, hayattan zevk alamaz hala gelir. Roberto’nun çektiği acıyı paylaşan tek bir kişi vardır, o da kendisinden 10 yaş küçük kardeşi Carlo’dur. Carlo’nun ise o sırada iyi giden bir ilişkisi vardır. Ünversitede mühendislik okuyan Yuri isimli erkek arkadaşı ile birlikte yaşamaktadır. Roberto çaresiz bir şekilde son defa Sara’yı kendisiyle kalması için ikna etmeye çalışır. Fakat Sara şehri terk ederek, eski sevgilisine geri döner. Ve Roberto bir gece kendisini, çaresiz ve hıçkıra hıçkıra ağlarken kardeşinin kollarında bulur.

Haberin Devamı

İşte vizyona giren muhteşem filmler

Yönetmen: Maria Sole Tognazzi
Senaryo: Ivan Cotroneo, Maria Sole Tognazzi
Müzik: Carmen Consoli
Görüntü yönetmeni: Arnaldo Catinari
Tür: Dram
Yapım: İtalya 2008 103 dakika (Renkli)
Dil: İtalyanca

GECENİN KANATLARI (2009)

Gecenin Kanatları fragman / Video

Gecenin Kanatları / Foto Galeri

İşte vizyona giren muhteşem filmler

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı filmde 12 Eylül darbesinden sonra, anne ve babası polis baskınında gözleri önünde katledilen Gece’nin yaşadığı büyük dram anlatılıyor. Yaşam Gece’yi aşk ve ölüm arasında bir seçim yapmaya zorlayacak.
Bir intihar bombacısı olan kız ile milli takıma 400 metre koşucusu olmak için çalışan bir atletin yollarının kesişeceği filmde Yusuf ve Gece’nin aşkları dillere destan olacak.
Konusu ve prodüksiyonu ile dikkat çeken "Gecenin Kanatları"nın oyuncu kadrosunda, son yılların yükselen yıldızı Beren Saat, "Güneşi Gördüm" filmindeki başarılı performansı ile konuşulan Murat Ünalmış, ilk kez bir sinema filmi için kamera karşısına geçen,?televizyon dünyasının sevilen oyuncusu Erkan Petekkaya ve büyük bir örgütün liderini oynayan Yavuz Bingöl’ün yanı sıra Alper Kul, Teoman Kumbaracı, Ferit Kaya, Ali Barışık, Cezmi Baskın ve Arif Erkin rol alıyor.

Haberin Devamı

Yönetmen: Serdar Akar
Yapımcı: Murat Tokat
Senaryo: Mahsun Kırmızıgül, Ahmat Küçükkayalı
Görüntü yönetmeni: Mustafa Kuşçu
Müzik: Mahsun Kırmızıgül, Yıldıray Gürgen
Yapım yönetimi: Ceren Aslan
Tür: Dram, Romantik
Yapım: Türkiye 2009 100 dakika (Renkli)
Dil:Türkçe

TESTERE 6 (2009)

Testere 6 fragman / Video

Testere 6 / Foto Galeri

İşte vizyona giren muhteşem filmler

Bir kült haline gelen "Testere" (Saw) serisi 9 filmle tamamlanacak. Serinin altıncı filminde jigsaw'ın öğrencisi Amanda bizleri korkutacak yeni oyunlarla karşımıza çıkacak. Testere'ni noyunlarına tabi tutulanları yine ölümcül sınavlar bekliyor olacak. Rus ruletinden esinlenerek hazırlanan 6 kilişilik bir döner düzenek içerisine hapseden jigsaw bu kez tutsak aldığı kişilerden kendilerinifeda
ederek arkadaşlarını kurtarmasını isteyecek...

Haberin Devamı

Yönetmen: Kevin Greutert
Senaryo: Marcus Dunstan, Patrick Melton
Yapımcı: Leigh Whannell, Mark Burgess
Görüntü yönetmeni: David A. Armstrong
Müzik: Charlie Clouser
Tür: Korku, Gerilim
Yapım: ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada 2009 (Renkli)
Dil: İngilizce

KAPİTALİZM

Kapitalizm fragman / Video

Kapitalizm / Foto Galeri

İşte vizyona giren muhteşem filmler

Benim Cici Silahım", "Fahrenheit 9/11" ve "Hasta"’nın ardından muhalif belgeselci Michael Moore, "Kapitalizm: Bir Aşk Hikâyesi" adlı filminde, meslek yaşamı boyunca izini sürdüğü "kapitalizm”i mizahi bir dille mercek altına alıyor. Film, 2009 yılının Eylül ayında dünya prömiyeri yaptığı Venedik Film Festivali’nin Gençlik Jürisinin seçimiyle Altın Aslancık ödülünün sahibi oldu.
"Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi" hem mizah hem de öfke barındıran bir yaklaşımla tabu haline gelen soruyu irdeliyor: Amerika'nın kapitalizme duyduğu aşk karşılığında ödediği bedel nedir? Yıllar önce, bu aşk çok masumane gözüküyordu. Ama günümüzdeyse, aileler bu bedeli işleriyle, evleriyle ve birikimleriyle ödemeye devam ettikçe, Amerikan Rüyası daha çok bir kabus gibi görünüyor. Moore, izleyicilerini hayatları tepe taklak olan, sıradan insanların evlerine götürüyor ve bu duruma yönelik açıklamaları Washington'da ve başka yerlerde arıyor. Elde ettiği bulgular ise zıvanadan çıkmış bir aşk macerasının belirtileriyle tamamen aynı: Yalanlar, istismar, ihanet... ve her gün işini kaybeden 14.000 insan.
"Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi" hem Moore'un önceki eserlerinin devamı, hem de daha umut dolu bir geleceğin nasıl bir şeye benzeyebileceğine dair bir bakış. Bu belgesel, Michael Moore'un şöhretle dolu sinemacılık kariyeri boyunca ileri sürdüğü sorunun yanıtına yönelik nihai bir arayış: Biz kimiz ve neden şu anda davrandığımız şekilde davranıyoruz?

Haberin Devamı

Capitalism: A Love Story
Yönetmen: Michael Moore
Senaryo: Michael Moore
Müzik: Jeff Gibbs
Tür: Belgesel
Yapım: ABD 2009 127 dakika (Renkli)
Dil: İngilizce

NO OFSAYTo Ofsayt (2009)

No Ofsayt fragman / Video

No Ofsayt / Foto Galeri

İşte vizyona giren muhteşem filmler

Ali Tarantula 45 yaşlarında, eğitimi sınırlı, kentin büyüklüğü ile küçüklüğü arasında sıkışmış, ‘kendinden menkul’ bir otoriteye sahip, özünde ‘arıza kere arıza’ biri. Bu Ali Tarantula bir gün futboldaki ofsayt kuralına kafayı takıyor.
Elinde tabureyle ‘Telegole’ programına ‘selamünaleyküm’ giriyor. Arkasından Ahmet Çakar “...Maazallah... Başarılı olur da ofsaytı kaldırırsa biz ne hallere düşeriz!?. Ondan sonra ya stat önünde mısır satarız ya da başka bir şey!..” diyor. Sinan Engin de Ali Tarantula’nın arkasından ilginç ve sevgi dolu bir yorum getiriyor; “Bu arkadaş var ya... Ali Tarantula... tam sopalık!”
Ali Tarantula durmuyor. Futbol Federasyonu’na dalıyor. Federasyon Başkanı bu ani ziyaretin arkasından küçük sesiyle “...Bana hemen güvenlik müdürünü çağırın!.. Nasıl girdi bu adam içeri?!.” sözleriyle Ali Tarantula’ya olan saygısını dile getiriyor.
Ali Tarantula profesyonel futbol hakemleriyle buluşup “...Ulan yapacak başka iş bulamadınız mı siz?..” deyip hakemleri onore ediyor. Alen’iyle, Yücel’iyle, Ömer’iyle, Mesut’uyla, Mehmet’iyle yani taraftar liderleriyle testi kebabı yeyip “ofsayta karşı el ele, kalp kalbe, omuz omuza, sırt sırta, tek yürek, tek bilek...” oluyor. Bu arada Hıncal Uluç televizyonlara çıkıp “...Ofsaytı kaldıralım... tabancayı daya futbolun kafasına... vur... ehe ehe ehe ehe... o olur!..” şeklinde çıkışlar yapıyor. Ali Tarantula uçakta Abdurrahim Albayrak’la tanışıyor. Aralarında ‘ofsaytlı bir aganigi’ muhabbeti oluyor.
Ali Tarantula elinde bir kutu lokum (güllü), UEFA’ya kadar dayanıyor. UEFA yetkilisine elleriyle lokum yediriyor. Ofsayta karşı Almanya, Fransa, İtalya ve Portekiz’de büyük destek sağlıyor, özellikle de Liechtenstein’da! Alt kat komşusu Aliye, Ali Tarantula’ya Tokat Yaprağı’ndan dolma yapıyor. Ali Tarantula dolmanın yaprağını çerçeveletip duvara asıyor!
Ve bir gün... evet bir gün... Ali Tarantula’ya UEFA’dan bir mektup geliyor.
“Bu ne!?. Bu ne yaa!?. Türkçe değil bu!.. Nece lan bu?!..”

Haberin Devamı

Yönetmen: Mehmet Bahadir Er, Maryna Gorbach
Senaryo: Ali Taran
Yapımcı: Ali Taran
Yapım yönetimi: Vural Turunç
Görüntü yönetmeni: Bartek Kaczmarek, Olcay Oğuz, Winnie Heun
Kurgu: Erkan Özekan
Sanat yönetmeni: Nadide Argun
Tür: Komedi
Yapım: Türkiye 2009 85 dakika (Renkli)
Dil: Türkçe

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!