İşte Titanic’in katili buzdağı

Güncelleme Tarihi:

İşte Titanic’in katili buzdağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tarihin en büyük deniz faciası olarak bilinen Titanic'in batmasına yol açan buzdağının fotoğrafı, kazadan tam 88 yıl sonra ilk kez yayınlandı.

Faciadan 5 gün sonra

Tarihi resim, merkezi İsviçre'de bulunan Titanic Derneği tarafından Almanya'nın Münih Kenti'nde ilk kez kamuoyunun karşısına çıkarıldı. Resmin, kazadan beş gün sonra olay yerine ulaşan Bremen adlı Alman buharlı gemisinde görevli Stephan Rehorak adlı tayfa tarafından çekildiği belirtildi. 15 Nisan 1912 gecesi 1517 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanic faciasına yol açan buzdağının sağ tarafında çarpma sonucu oluşan kırılma açıkça görülüyor.

Kartpostalla yolladı

Uzmanlar, Rehorak'ın Almanya'daki ailesine bir kartpostal eşliğinde yolladığı fotoğrafın Titanic katili buzdağına ait olduğu konusunda görüş birliği içindeler. O dönemde dünyanın en büyük ve en lüks yolcu gemisi olan Titanic çok şatafatlı bir şekilde ilk seferine çıkmış, ancak zengin ve soyluları taşıyan geminin yolculuğu korkunç bir faciayla noktalanmıştı. Filmlere, öykülere konu olan Titanic kazasından sadece 710 kişi kurtulabilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!