İşte tartışılan üye

Güncelleme Tarihi:

İşte tartışılan üye
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 14:59

CHP Lideri Deniz Baykal'ın partisinin grup toplantısında bahsettiği "Bir aylık müsteşar Anayasa Mahkemesi'ne atandı" dediği müsteşarın Dr. Alparslan Altan olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Arslan, Anayasa Mahkemesi raportörüyken, 26 Şubat 2010'da Resmi Gazete'de yayınlanan kararla önce Denizcilik Müsteşarlığı'na, 30 Mart'ta da Anayasa Mahkemesi'ne yedek üye olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi’nde emekliye ayrılan yedek üye Mustafa Yıldırım’ın yerine Dr. Alparslan Altan’ı atadı. Altan, Anayasa Mahkemesi raportörü olarak DTP hakında açılan davada, kapatılması yönünde görüş bildirmişti.

Alparslan Altan AKP’yle ilgili kapatma davasının ardından  26 Şubat’ta yayımlanan atama kararı ile Denizcilik Müsteşarlığı’nda boş bulunan Müsteşar Yardımcılığı’na getirilmişti. AKP hakkındaki davada raportör olarak görevlendirilen ve kapatma aleyhinde rapor hazırlayan Osman Can’a yakın bir isim olduğu öne sürülen Altan’ın, resmen olmasa bile fiilen Can’a yardım ettiği belirtildi. Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki davayla ilgili karar gününü açıklayan isim olan Altan, gazetecilerin, “Bu açıklamayı neden siz yapıyorsunuz?” sorusuna, “Genel Sekreter vekili olduğum için” cevabını vermişti.

Anayasa Mahkemesi Raportörü Alparslan Altan, DTP ile ilgili kapatma kararında da, gerekçeli kararı hazırlayan üç kişilik komisyonun başkanlığını yaptı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!