İşte LGS’nin şampiyonları

Güncelleme Tarihi:

İşte LGS’nin şampiyonları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2004 01:34

2004-Liselere Giriş Sınavı’ndan 7 şampiyon çıktı. Şanlıurfa’dan Galiye Aylin Tolunay, hem Türkçe-Matematik (TM), hem de Matematik-Fen (MF) puan türünde birinci oldu.

2004-Liselere Giriş Sınavı’ndan 7 şampiyon çıktı. Şanlıurfa’dan Galiye Aylin Tolunay, sadece Türkçe testinden bir yanlışla hem Türkçe-Matematik (TM), hem de Matematik-Fen (MF) puan türünde birinci oldu. TM puanı 1045 olan Tolunay, 1078.388 MF puanı ile Ankara Fen Lisesi’ne yerleştirildi.

İkinciliği her iki puan türünde 3 öğrencinin paylaştığı sınav, TM puan türünde 1, FM puan türünde de 2 üçüncü çıkardı. İşte şampiyonlar:

BİRİNCİ

HEDEFİM DOKTORLUK

1078.388 puan alarak Ankara Fen Lisesi’ni kazanan Şanlıurfa Özel Çağlayan İlköğretim Okulu mezunu Galiye Aylin Tolunay, başarısını ailesinin desteğine borçlu olduğunu söyledi. İlk önce annesi emekli öğretmen Hayriye Tolunay ve diş hekimi babası Ahmet Tolunay tarafından tebrik edilen Galiye Aylin, hedefinin doktorluk olduğunu belirtti.

İKİNCİLER

Muhammet Ayhan

İzmir Fen Lisesi-Manisa Özel Körfez İlköğretim Okulu

Kerim K. Kibaroğlu İstanbul Atatürk Fen Lisesi-İstanbul Özel Bilfen İlköğretim Okulu

Nazım Şahin

İzmir Fen Lisesi-İzmir Gazikent İlköğretim Okulu

ÜÇÜNCÜLER

Sınavda, üçüncü sıraya oturan üç şampiyonun puan türüne göre dereceleri ile kazandıkları ve mezun oldukları okullar şöyle:

FM PUANI:

3. Ezgi İşler:

İstanbul Galatasaray Lisesi-Bursa Özel İnal Ertekin İlköğretim Okulu

Hakan Cem Yılmaz:

İstanbul Atatürk Fen Lisesi-Tekirdağ 50. Yıl İlköğretim Okulu

TM PUANI:

3. Gökçe Yüzgen:

İstanbul Lisesi-Bursa Özel İnal Ertekin İlköğretim Okulu

Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

SINAV sonuç belgeleri, bu haftadan itibaren adayların adreslerine postalanmaya başlanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın internetteki ’www.meb.gov.tr’, TRT’nin ‘www.trt.net.tr’ adresleri ile 0-312-497 41 99 ve 0-312-296 94 72 (6 hat) numaralı telefonlardan öğrenebilecekler. SMS aracılığıyla da sınav sonuçlarına ulaşılabilecek. Bunun için adayların OKS yazıp boşluk bırakarak 11 haneli TC Kimlik Numaralarını 7644’e göndermeleri gerekiyor.

64 BİN 598 ÖĞRENCİ ‘SIFIR’ ÇEKTİ

LGS’de ürküten tablo

Robert KOLEJ beni aşar


ÖZEL Okullara Giriş Sınavı’nda Türkiye ikincisi olduğunu keçi otlatırken öğrenen Şanlıurfalı Orhan Erboğa, Liselere Giriş Sınavı’nda dereceye giremedi. Erboğa, ‘Robert’te burslu okuyabilirdim. Ancak ben Robert Kolej’i çok iyi bilmiyorum. Ailem Ankara Samanyolu Fen Lisesi’ni istiyorlar. Ben de oraya gideceğim’ dedi.


Seçme ve yerleştirme sınavları, Türk eğitim sisteminin içinde bulunduğu vahim durumu da gösteriyor. 2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’ndan (OKÖSYS) kamuoyunda ‘sıfırcı’ olarak bilinen aday sayısının rekor düzeye ulaşarak 64 bin 598’e çıktığı açıklandı. Sıfırcıların sayısı sınava giren adayların yüzde 10.1’ine denk geliyor. Sıfırcıların sayısı geçen yılki sınavda 40 bin 586 olarak gerçekleşirken, 2004 OKÖSYS’de sıfırcıların sayısında 24 bin 12 kişilik artış olduğu belirlendi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise bu konudaki soruya ‘Felaket tellallığı yapmaya, moral bozmaya, motivasyon bozmaya bence kesinlikle gerek yoktur’ yanıtını verdi.

2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na ilişkin sonuçlar Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 13 Haziran 2004 tarihinde yapılan sınava, başvuran 650 bin 230 adaydan 634 bin 787’i girdi, 15 bin 417 aday ise girmedi. Sınav sonuçlarına göre 127 bin 375 aday fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri ile Anadolu mesleki-teknik okullarına ‘asil’ olarak yerleştirildi, 13 bin 581 aday mülakata girmeye hak kazandı.

Kesin kayıtlar 12 Ağustos’ta

FEN, Anadolu, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu öğretmen liselerine kesin kayıtlar, 12 Ağustos 2004 tarihinde başlayacak ve 15 Ağustos 2004’te sona erecek. Anadolu mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile Anadolu imam-hatip liselerinde kesin kayıtlar, 16-20 Ağustos günleri arasında kabul edilecek. Adalet Bakanlığı’na bağlı meslek liselerine kesin kayıtlar, 16-20 Ağustos arasında, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi’nin kesin kayıtları sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten 16 Ağustos’a kadar, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi’ne kayıtlar ise 16-20 Ağustos arasında yapılacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı meslek liselerine kesin kayıt tarihleri, ilgili bakanlıkça kazanan adaylara duyurulacak.

Başvurular internetten

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, gelecek yıldan itibaren Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı başvurularını internet üzerinden kabul edecek. Elektronik posta adresi olan adaylara sınav yeri bilgileri ile sınav sonuç belgeleri bu yolla gönderilecek. Bu sayede, aday verilerindeki hatalar en aza indirilecek, yüz binlerce başvuru ve kılavuzun dağıtılması, toplanması ve optik okuyucularda okutulması süreçleri ortadan kaldırılacak. Zaman, işgücü ve maliyet açısından tasarruf sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!