İşte imzalar babamı bulun

Güncelleme Tarihi:

İşte imzalar babamı bulun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

8 Ekim 1996’da Yunan savaş uçağı tarafından düşürülen Türk uçağının pilotu Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın kızı Evrim Erdoğan topladığı 10 bin imzayı dün Cumhurbaşkanı Gül’e gönderip, cenazenin bulunup çıkarılması için destek istedi.

Haberin Devamı

EGE Denizi’nde, 8 Ekim 1996 tarihindeki uçuş sırasında Sakız Adası açıklarında Yunan savaş uçağı tarafından düşürülen F-16 ile sulara gömülerek şehit olan Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın 23 yaşındaki kızı Evrim Erdoğan, topladığı 10 bin imzayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e göndererek, babasının cenazesinin çıkarılması için yardım ve destek istedi. Evrim Erdoğan, bundan 3 ay önce babasının cenazesinin çıkarılması için ’Şehidimize sahip çıkalım’ adlı kampanya başlatmıştı. Erdoğan, 3 ay içinde topladığı 10 bin imzayı, dün, yani babasının şehit oluşunun 16’ncı yıl dönümünde, yazdığı bir mektubu da ekleyerek İstanbul’dan taahhütlü olarak Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne gönderdi.

BABASININ BULUNMASI İÇİN 10 BİN İMZA TOPLADI / FOTO GALERİ

/images/100/0x0/55ea7826f018fbb8f881fdc8

Haberin Devamı

Evrim Erdoğan mektubunda, “Sayın Cumhurbaşkanım. Bugün babamın ölüm yıldönümü. Ben 23 yaşındayım ve bugüne kadar, babamın mezarı başında dua edip, ağlayamadım. Çünkü o, ben daha küçücük bir kızken, en az benim kadar sevdiği vatanı için, çelik kanatlı kuşu ile havalandı, bir daha yere konamadı. Onun için tam 7 yıl sonra ‘şehit oldu’ dediler. ‘Artık bekleme, onun için dua et’ dediler. Ama toprağına sarılacağım bir mezar vermediler. Bugün babamın ölüm yıldönümü ve ben 16 yıldır olduğu gibi, bu yıl da dua edip ağlayamıyorum” ifadelerine yer verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü son sınıf öğrencisi Evrim Erdoğan iki ay önce Cumhurbaşkanı Gül’ün Genelkurmay Başkanlığı’na konu ile ilgili talimat verdiğini gazetelerden öğrendiğini ve ailece çok sevindiklerini belirtti.

Arayan olmadı

Ancak kendisine veya ailesine bugüne kadar hiçbir resmi kurumdan konu ile ilgili bilgilendirme yapılmadığını kaydeden Erdoğan, “Gün geçtikçe sevincimiz kursağımızda kaldı. 400 metre derinlikte demir bir kafes içinde yatan babama ulaşabilirler. İmza kampanyasında bana ve aileme destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!