İşte hayalet gemi

Güncelleme Tarihi:

İşte hayalet gemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında üretilen ilk gemi TCG Heybeliada, dün Pendik’teki İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen törenle basına tanıtıldı.

Haberin Devamı

Gemi hakkında bilgi veren Tersane Komutanı Tuğamiral Ahmet Çakır, “Gemiyi, radar kesit alanı düşük tutulduğu için hayalet gemi olarak adlandırabiliriz. Günlük 20 ton deniz suyundan arıtma yaparak içme suyu elde edebiliyoruz. Ben teğmenken seyir sırasında duşlar kapatılırdı. Artık teknolojik açıdan dünyayla yarışabilen

/images/100/0x0/55eae88ff018fbb8f89e69cb
milli bir gemimiz var. Tüm dünya başarımızı takip ediyor ve gemiyi merak ediyor” dedi.
TCG Heybeliada’da bir firkateynde olduğu kadar silah donanımı olduğunu belirten Tuğamiral Çakır, “Dünyadaki en gelişmiş sensörleri kullandık. Aselsan’ın ürettiği 3 boyutlu arama radarını da gemimizde kullandık. Yüksek otomasyon sayesinde gemi için 85 personel yeterli olacak. 45 kamerayla ve termal kameralı silahlarla Savaş Harekât Merkezi’nden silahlar ve torpidolar dahil her şeyi yönetmek mümkün” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE TÜRKİYE'NİN GİZLİ SAVAŞ GEMİSİ - WEBTV

MİLGEM Projesi

Tersane Plan Keşif Dizayn Müdürü Mühendis Albay Enis Perçin basın mensuplarına gemi hakkında brifing verdi. Albay Perçin, MİLGEM Projesi’nin, toplam 12 korvet inşasını kapsadığını belirterek, savaş sistemleri entegrasyonu da dahil olmak üzere tüm dizayn, entegrasyon ve analiz çalışmalarının İstanbul Tersanesi

/images/100/0x0/55eae88ff018fbb8f89e69cd
Komutanlığı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.     

HEYBELİADA'NIN İÇİNDEN FOTOĞRAFLAR

ASELSAN teknolojisi

TCG Heybeliada, verilebilecek harekât görevlerini icra edebilmek amacıyla yüksek teknoloji muhabere sistemlerine sahip. Sistemlerin tamamı ASELSAN’da geliştirildi. 14 subay, 47 astsubay, 21 erbaş, 3 uzman erbaş olmak üzere toplam 85 personelin görev yaptığı gemide, 120 kişi kalabiliyor. Gemideki piste, 10 ton ağırlığındaki helikopter, zorlu hava koşullarında iniş yapabiliyor. Helikopter, inmeden yakıt hortumu vasıtasıyla havadan yakıt ikmali de yapabiliyor.

Haberin Devamı

İlk kaynağı 26 Temmuz 2005’te yapılan, inşasına 22 Ocak 2007’de başlanan “TCG Heybeliada”, 27 Eylül 2008’de denize indirildi, 27 Eylül 2011’de hizmete alındı. Tek gövdeli deplasman tipi tekne formuna sahip 99.5 metre boyunda, 14.4 metre genişliğinde, 2 bin 300 groston ağırlığındaki geminin azami sürati 30 knot, seyir sığası yaklaşık 3 bin 500 deniz mili. Gemide bir helikopter platformu, hangar ve kapsamlı destek ekipmanları bulunuyor. Korvet, bir gaz türbini ve 2 adet dizel motora sahip.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!