İşte Danimarka’ya sunulan ‘Roj TV’ belgeleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Danimarka’ya sunulan ‘Roj TV’ belgeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2005 00:00

Başbakan Erdoğan 15 Kasım’daki gezisinde, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile yapacağı basın toplantısını Roj TV’nin izleyeceğini öğrenince, toplantıya katılmamıştı. Rasmussen toplantıyı tek başına gerçekleştirmişti.

HÜRRİYET, terör örgütü PKK’nın yayın organı Roj TV’nin kapatılması için Darimarka’ya sunduğu belgelerin ayrıntılarına ulaştı.

Defalarca Darimarkalı yetkililere iletilen belgelerde, İngiltere’nin PKK’ya destek olduğu için yayın yasağı getirdiği MED-TV’deki en az 18 programın Roj TV’de başka isimlerler, aynı kişilerce yapıldığı veya sunulduğu ortaya koyuluyor. Beş program ise aynen MED TV’deki isimleriyle Roj TV’de yayınını sürdürüyor. Belgelerdeki en önemli unsur ise, İngiltere’nin kapattığı MED TV’nin açılış ve kapanışında bir koronun söylediği terör örgütü PKK’nın sözde ‘Kürt ulusal marşı’ olarak sunduğu ‘Ey Reqip (Ey Düşman)’ isimli marşın, yine aynı koro tarafından Roj TV’nin açılış ve kapanışında yayınlanması. Med TV’deki isimleriyle Roj TV’de de yayınlanmaya devam eden programlar şunlar: Rojbaş (Günaydın), Nuçe (Kurmancı lehçesinde haber bülteni), Dengubas (Sorani lehçesinde haber bülteni), Bername Taybeti (Özel Program), Ciwan (Gençlik).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!