İşte benim aile fotoğrafım

Güncelleme Tarihi:

İşte benim aile fotoğrafım
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2001 00:00


Ayten SERİN
Haberin Devamı

CHP, ekonomik krizin nedenlerini tartışacakları ve krizden çıkış yollarını arayacakları alternatif ekonomik program çalışmaları için iktisatçıları Silivri Klassis Otel'de ‘kamp’a aldı. Ekonomistlerle otele gelen ve öğle yemeğinde gazetecilere poz veren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘‘İşte benim aile fotoğrafım’’ dedi. Yaşanılan olaylardan ders çıkartmak gerektiğini belirten Baykal şunları söyledi: ‘‘Biz CHP olarak daha önce de izlenen istikrar programı konusunda uyarılarımızı hep yaptık. Bu programın krize dönüşmesi ihtimaliyle ilgili kamuoyunu sık sık uyardık. Şimdi haklı çıkmış olmanın verdiği güçle önümüzdeki dönemle ilgili değerlendirmeleri kamuoyuna yansıtmak istiyoruz.’’ Toplantıya katılanlar şöyle:

Eski Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş, eski DPT Müşteşarı ve AB nezdinde Büyükelçi Ali Tigrel, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, CHP MYK üyesi Prof. Dr. Yakup Kepenek, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Bülent Tanla, eski SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, eski Turizm Bakanlığı Müşteşarı Nazif Ekzen, eski Dış Ticaret Müsteşarı Dr. Yavuz Ege, TÜRMOB Genel Başkanı Mustafa Özyürek, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve İktisatçı Enis Tütüncü, Merkez Bankası eski başkan yardımcılarından Zekeriya Yıldırım, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Kemal Kumkumoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Ali Topuz, Finansal Forum Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Çırnaz, Doç. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Oğuz Oyan, Prof. Dr. Cevdet Erdost, Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Prof. Dr. Besim Üstünel. Devetli olan Prof. Dr. Hurşit Güneş ise toplantıya katılmadı.

Derviş'in işi zor

Baykal'la birlikte toplantıya katılan, bir dönem ‘‘Özal'nın prensi’’ olan eski DPT müsteşarlarından Ali Tigrel, Devlet Bakanı Kemal Derviş'i iyi tanıdığını, çok değerli bir ekonomist olarak zor bir misyonu devraldığını belirtti. Hükümette şart olan revizyonun yapılmadığını söyleyen Tigrel, ‘‘Revizyon yapılmamış bir kabineye dışarıdan Kemal Derviş geldi. Ekonomik sorunlar onun mesuliyet alanına terk edildi. Bence tüm ekonomik birimlerin kendisine bağlanmaması, ayrıca programın çökmesine yol açan bir takım olaylara katkısı bulunan bakanların hala görevlerinde kalışı, Kemal beyin işini zorlaştırabilir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!