Ä°stanbul'u titreten ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbulu titreten ajanda
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2013 12:24

İstanbul'da, 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Büyük bir gizlilik içinde yürütülen operasyondan birkaç saat önce ekiplere girecekleri adresler sarı zarflar içinde teslim edildi. Kokain, eroin ve esrar maddelerinin ele geçtiği operasyonda, torbacıların lüks mekanlarda uyuşturucu sattıkları iddia edildi. Torbacıların, uyuşturucu sattıkları kişilerin listesini tuttuğu ajandalara da el konuldu. Polis, ajandalardaki isimlerle ilgili araştırma başlattı.

Haberin Devamı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl eylül ayında, lüks mekanlarda uyuşturucu sattıkları belirtilen çeteyle ilgili ihbarlar aldı. İhbarda adı geçen kişiler telefon ve fiziki takip altına alındı. Yapılan araştırmada, sokak satıcılarının organize bir şekilde uyuşturucu tircareti yaptıkları belirlendi. Sokak satıcılarının lüks mekanlarda da uyuşturucu satışı yaptıkları belirlendi.
Şafak vakti başladı.

Ä°STANBUL'DA ÅžAFAK OPERASYONU

Yapılan tespitlerin ardından önceki gün operasyon kararı alındı. Operasyon yapılacak adresler, ekiplere dün gece, operasyondan birkaç saat önce sarı zarflar içinde verildi. Operasyon dün sabah saat 05.00'da baÅŸladı. Narkotik ekiplerine Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri destek verdi. AtaÅŸehir, Çekmeköy ve Ãœsküdar'da belirlenen 30 adrese baskın düzenlendi. 25 torbacı gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda kokain, eroin ve esrar maddeleri ele geçti. Torbacıların bilgisayarları ve cep telefonlarına el konuldu. Evlerde, torbacıların uyuÅŸturucu sattıkları kiÅŸilerin isim listelerinin bulunduÄŸu ajandalar bulundu. Polis, ajandalardaki isimlerle ilgili çalışma baÅŸlattı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!