Güncelleme Tarihi:
İLGİLİLERİN DİKKATİNE
Sorular ve cevapları
Köprü trafiğine rallici çözümü
‘‘Köprü trafiğine rallici çözümü’’ başlıklı haberimiz üzerine birçok okurumuzdan soru geliyor. Kimi sorular çok sayıda okurumuzun gündeme getirdiği sorular olduğu için bunları Sayın Mısırlı'ya aktardık ve yanıtlarını aldık. İşte sorular ve yanıtları:
En çok sorulan soru, Beşiktaş yönünden Barbaros Bulvarı üzerinde Yıldız Teknik Üniversitesi önünden köprüye girişin kapatılmasının yaratacağı etki. Yalnızca Ihlamur'dan gelen araçların köprüye girişine izin verilmesine itiraz var. Gerekçesi ise bir okurumuzun sözleriyle şöyle: ‘‘Balmumcu'dan itibaren Barbaros Bulvarı, Beşiktaş, Dolmabahçe, Gümüşsuyu, Taksim, Fındıklı, Salıpazarı, Kemeraltı, Karaköy'e kadar trafik kilitlenecektir. Çünkü Yıldız Teknik Üniversitesi önünden köprü ayağına kadar olan bölüm aslında bir nevi depo hanı görevini görmektedir. Sadece Ihlamur'dan gelenlere müsaade ederseniz Ihlamur, Teşvikiye, Maçka, Harbiye, Taksim ve yan yollarını kilitlersiniz (Yıldız, Dikilitaş dahil).
Abdullah Mısırlı'nın bu konudaki görüşünü aldık: Dediğine göre şu andaki trafik sıkışıklığı karşıya geçecek olan pek çok aracın alternatif yollara yönelmesine neden oluyor ve bu, suni bir yoğunluk yaratıyor. Yollarda akış sağlandığında köprüye her giriş noktasında dengeli sayıda bir araç girişi olacağından, akış sağlanacak. Mısırlı, normal koşullarda köprüye girişlerde dakika başına araç sayısının belli olduğunu söylüyor. Ama yoğunluk yüzünden girişlerde yığılma zincirleme güzergah boyunca yayılıyor ve upuzun tıkanıklığa neden oluyor. Mısırlı, kendisinin de alternatif yol kullandığını belirtiyor ve ‘‘aslında hiç yolum değilken Fındıklı ve Beşiktaş yönünden gidiyorum’’ diyor. Eğer Yıldız'dan yalnızca Ihlamur'dan gelen araçlara izin verilirse, akış sağalanacak ve sonrasında birikim yaratmayacak. Bilindiği gibi birikim, Kışlaönü girişi ve Okmeydanı istikametinden köprü yönüne gidişi de etkiliyor. Beşiktaş yönünden gelenler ise, Balmumcu'daki U dönüşün kaldırılmasıyla yoğunluğun azalacağı Kışlaönü girişinden rahat geçiş yapabilecek. Kısacası, mevcut durum birçok sürücünün karşıya geçişte alternatif yol seçmesi nedeniyle çeşitli güzergahlarda yoğunluğa neden oluyor. Proje, köprüye girişlerde akışın sağlanmasına yönelik olduğundan, karşıya geçiş yapacak herkes ana arter kullanacak (alternatif yollara sapmayacak) ve suni yoğunluk meydana gelmeyecek. Öte yandan Mısırlı, Beşiktaş’taki köprünün de yanlış kullanıldığı görüşünde. Eskisi gibi köprüden Balmumcu istikametine geçiş verilmesinin akışı hızlandıracağını belirtiyor.
Bir başka okurumuz ise Balmumcu, Kışlaönü Shell Benzin istasyonu hizasındaki U dönüşün iptal edilmesinin sakıncalı olduğunu, çünkü Maslak, Levent ve ikinci köprüyü kullanacak araçların buradan döndüğünü söylüyordu.
Abdullah Bey ise Maslak istikametinden gelecek olanların Levent'e gitmeleri için Balmumcu'ya gelmelerine gerek olmadığını, yol üzerindeki Levent girişlerini (sözgelimi 4. Leventte'ki) kullanabileceklerini söylüyordu. Eğer Levent girişi kaçırılmışsa, Esentepe üzerinden de Levent'e (Kışlaönü'nden) kullanılabilir diyordu.
Bir okurumuz ise Topkapı istikametinden gelip, E-5'deki Beşiktaş çıkışını kullanarak, Balmumcu'da U dönüşü ile ENKA'ya gittiğini, U dönüşünün iptal olması halinde Yıldız'dan dönmek zorunda kalmasının kendisine zaman ve benzin israfına neden olacağını söylüyordu.
Abdullah Bey ise, yalnızca ENKA ve ENKA mevkiine gitmek için U dönüşü kullanan araç sayısı hesaplandığında, bunun küçük bir yüzde tuttuğunu ve akışın sağlanacağı yollarda elde edilecek genel zaman ve benzin tasarrufunun dikkate alınması gerektiğini belirtti.
YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE
KÜÇÜKÇEKMECE
Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü görevi sırasında hain bir sadırıya maruz kalarak şehit edilen Ali Gaffar Okkan'ın adı Küçükçekmece İlçesi'nde yaşatılacak.
01.01.01 tarihinde Küçükçekmece Belediye Mecisi'nde oy birliği ile alınan kararla Cennet Mahallesi'nde bulunan ve yeniden düzenlenen Kahramanlar Parkı'na Ali Gaffar Okkan adının verilmesi kabul edildi.
Ali Gaffar Okkan Parkı
YÖNETENLERİN DİKKATİNE
Sokakta hep lağım akıyor
ARNAVUTKÖY
Arnavutköy Mahallesi, Dulkadiroğulları Sokak'ta oturalar adına faks gönderen bir okurumuz, senelerdir kendilerini rahatsız eden ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan bir sorunu dile getiriyor. Dulkadiroğulları Sokak'ta çok uzun zamandır lağım ve su akıntısı mevcut. Sokak sakinlerinin belediye ve İSKİ'ye başvurduklarını söyleyen okurumuz henüz bir çözüme ulaşılmadığını belirtiyor.
Ortaköy İlköğretim Okulu, yeniden
DEPREMDE hasar gören Ortaköy İlköğretim Okulu’nun yıkılıyor ve hayırsever işadamı Vili Gabay tarafından yeniden yaptırılıyor. Buna ilişkin protokolün imzalanması töreninde konuşan İstanbul Valisi Erol Çakır, ‘‘Ülkemizin geleceği, hürriyetimiz, demokrasimiz, ülkemizin AB’ye girişi, Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmamızla birlikte her şey ama her şey, eğitim davasına sahip çıkmakla olur,’’ dedi. Çakır, İstanbul’da okul yapılacak arsa kalmadığını vurguladı. Yeni adı Ortaköy Hayat İlköğretim Okulu olarak planlanan okul, 10 derslikli olacak. Yaklaşık 250 milyar liraya yenilenecek.
Otobüsçüler koruma istiyor
Ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz birçok sektörü vurduğu gibi, otobüs taşımacılığını da etkiledi. Otobüs sahipleri seslerini duyurabilmek için TBMM'ye ve kamuoyuna açık bir mektupla seslerini duyurmaya çalışıyor. Otobüs sahiplerinin en önemli şikayetleri, sürekli model yenilemek durumunda kalmaları. Firmaların yeni model otobüslerle çalışma isteklerini azalan yolcu sayıları nedeniyle karşılayamayan otobüs sahipleri, basın açıklamasında mazotlarını veresiye aldıklarını, köprü geçişi ve otoban ücretlerini ödeyemediklerini belirtiyorlar. Otobüs sahiplerinin TBMM'den istedikleri ise ‘‘Otobüsçüyü Koruma Kanunu’’ çıkarılması.
TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98
E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr