Güncelleme Tarihi:
YÖNETENLERİN DİKKATİNE
Kadıköy Belediyesi'ne teşekkür
MODA
Geçtiğimiz haftalarda Moda'da Cemal Süreyya Sokak, No. 71'deki (Ezgi Apt) bir kanalizasyon sorunundan söz etmiş ve şikayet sahibinin bir türlü gereken çalışmaların yapılmaması yüzünden apartman sakinlerinin mağdur olduğunu söylediğini bildirmiştik.
Bir gün içinde
Dün bizi arayan okurumuz, bir apartman sakininin ricası üzerine Kadıköy Belediyesi'nin hemen ekip göndererek kazı yapıp kanal döşeyerek bir günde sorunu çözdüklerini bildirdi ve apartman sakinlerinin Belediye Başkanı Selami Öztürk, Fen İşleri amiri ve emeği geçen tüm çalışanlara köşemiz aracılığı ile teşekkür etmek istediklerini ifade etti.
Kaldırımlar işgal altında
KADIKÖY
Ziverbey'den bir okurumuz, Yaya Hakları'nı hatırlatarak, semtlerindeki kaldırım sorununu dile getirdi. Ziverbey minibüs yolu üzerindeki galerilerin yaya kaldırımlarını işgal ettiğini belirten okurumuz, bu bölgeden yayaların kaldırımdan inerek caddeden yürümek zorunda kaldıklarını belirtti ve ilgililerin bir an önce bu soruna eğilmesini istedi.
Film gibi tatbikat
HAYDARPAŞA
Haydarpaşa Lisesi'nde 12 Kasım Afet Günü nedeniyle bin 200 öğrenci, 40 kişilik sivil savunma ekibi, 2 iftaiye aracı ve 2 ambulansın katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatı izleyen arkadaşımız Cahit Akyol'un bildirdiğine göre, 3'üncü kattan iplerle komando gibi aşağı inen öğrenciler büyük alkış aldı. Son derece başarılı şekilde gerçekleşen ve 45 dakika süren tatbikat sırasında yaralı ve ölü taklidi yapan öğrencilerin de sanatçılara taş çıkarttığı gözlenmiş.
Haydarpaşa Lisesi'ndeki deprem tatbikatı öncesinde okulun konferans salonunda düzenlenen toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş, Üsküdar Kaymakamı Abdülvahap Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Ahmet Mete Işıkara ve öğrenciler katıldığı ve depremle ilgili çizgi filmlerin de izlendiği bildiriliyor.
Öğrencilerin morali
Prof. Dr. Işıkara, toplantıda, deprem bilinci konusunda yıllardır geç kalındığını, 1996 yılı Ağustos ayında İstanbul Valisi'ne başvurarak okullardaki öğrencilerin deprem konusunda bilinçlenmesi için çalışmalar yapılması istediğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürmüş: ‘‘Beni Milli Eğitim Müdürü'ne sevkettiler. İstanbul Milli Eğitim Müdürü bu fikri ciddiye aldı. Okullarda afet dersi uygulaması için müfredat yapıldı ama bakanlık bunu öğrencilerin moralleri bozulur diye uygun görmedi’’.
Şimdi fotoğraflara bakıyorum, gerçeğe uygunluk adına öğrencilerde yara izleri, kan... Mizansen tam.
Ama ne diyor Işıkara: Zamanında yani bundan dört yıl önce, deprem bilinci edindirmek adına önerilen program ve tatbikat bakanlık tarafından öğrencilerin ‘‘morali bozulur’’ diye reddedilmiş.
Araya deprem girdi.
Tatbikatta kan var.
Bana sorarsanız işte ülkemizde sık rastlanan bir dizi: Vurdumduymazlık-Felaket-İfrat...
‘‘Oyunculara taş çıkartan’’ öğrenciler büyük alkış almış...
Amaç ‘‘artistlik’’ değil ki...
Amaç bilinçlenme ve eğitim.
Tatbikat, eğitim elbette alkışlanacak.
Ama asıl alkış sesleri, sonradan gelir. Bir felaket anında bu eğitimin olumlu sonuçları alındığında...
Kayıp aranıyor
Esenyurt'taki evinin önünden 9 Ekim akşamı ayrılan 15 yaşındaki Gökhan Zıvalı'dan 36 gündür haber alınamıyor.
Bir konfeksiyon atölyesinde çalışan Gökhan Zıvalı'nın, 9 Ekim akşamı işten çıkıp servis minibüsüyle evinin önüne geldiği ve kendisini bekleyen arkadaşlarıyla önce Aksaray'a, sonra da Sultanahmet'e gittiği bildirildi. İş aramak için Sultanahmet'e gittiklerini belirten arkadaşlarının anlattıklarına göre Gökhan Zıvalı, aynı gün Sultanahmet'teki bir kafeteryada çalışmaya başladı.
Annesi Emine Zıvalı, oğlunu görenlerin şu numaraları aramalarını rica ediyor:
0212 596 31 54
0212 596 18 47
0532 422 72 35
E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr
TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98