İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Rögar sorunu yıldırdı

İSTİNYE

İstinye'den faks gönderen okurumuz, Şehit Halil İbrahim Caddesi'nde Özbekistan Konsolosluğu ile Akasya Apt. arasında tek bir rögarın olduğunu ve her yağmur yağdığında başında durup temizlenmesinin gerektiğini yazıyor.

Düzensiz asfaltlama yüzünden önce çukurda kalan rögar yükseltilmiş ama işlev görmüyormuş. Hemen karşısındaki rögar ise kadınların topuklarının girdiği gerekçesiyle kapatılmış. Bu durumda biriken su gidecek yer bulamadığından okurumuzun oturduğu Akasya Apt. Daire 1'i su basıyormuş.

Okurumuz zorlu günler yaşıyor. Çünkü su baskını yüzünden yüklü bir maddi hasara uğramış. Öte yandan her yağmur yağdığında rögarın başında durup tıkanıklığı gidermeye çabalamak ve gece yarısı sular içinde uyanmak haklı olarak kendisini yıldırmış.

İlgililere yaptığı sayısız başvuru sonuçsuz kalmış.

Bodrumu atık su bastı

GÖZTEPE

Göztepe'den faks gönderen bir okurumuz, oturdukları apartmanın (Dr. Erkin Caddesi, Karaman Sokak. No.13 Demet Apt) bodrum katına atık su, yani kanalizasyon içeriği toplandığını belirtiyor. Nedeni ise komşu apartmandaki (Hızırbey Caddesi, Küme Sokak, Ziyal Apt. No.3) pis su giderinin biriktiği foseptik çukurunda bir aksaklık olması. Gideri olmadığı için çukurda biriken su, kot farkı nedeniyle okurumuzun oturduğu apartmanın bodrum katında birikmekteymiş.

Okurumuz, yapılan başvurulardan bir sonuç alınamadığını vurgulayarak sağlığı tehdit eden bu sorunun acil olarak giderilmesini istiyor.

Yönetenlerin dikkatine.

Sokak iki aydır lağım içinde

SARIYER

Sarıyer, Çayırbaşı, 2.Testiciler Sokak sakinlerinin sağlığı ciddi tehdit altında. Tam iki aydır patlamış olan kanalizasyonun içeriği sokağa akıyor. Evet tam iki aydır sokak lağım içinde. Üstelik sokak sakinleri defalarca ilgililere şikayette bulunmuş, ancak sonuç alınamamış.

Dahası var, bizi arayan okurumuz sokak sakinleri içinde sarılık tedavisi görenlerin olduğunu söylüyordu.

Acaba uzun söze gerek var mı?

İşte bir arızanın ihmale, onun da suça dönüşme öyküsü...

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Hayvanseverlerin dikkatine

Bugün Dünya Hayvanları Koruma Günü. Ulusça hayvanlarla aramızın pek iyi olduğu söylenemez. Çünkü hep hayvanseverler dertli. Dün Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği'nden bir faks aldık. Bugün İstanbul'daki tüm havanseverlerin Taksim Anıtı'na Ata'ya şikayet çelengi koyarak İstiklal Caddesi'nde matem yürüyüşü yapacakları ve katılanların tek renk, siyah giysilerle ve köpekleriyle bu yürüyüşü gerçekleştirecekleri belirtiliyordu.

Bilgi için, Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği, Telefon: 0212 227 72 65)

Şişli Belediyesi ile SHKD işbirliği

Şişli Belediyesi ve Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği (SHKD), Şişli ilçesindeki sokak köpeklerinin nüfusunun insani bir şekilde kontrolü için, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Hayvanları Koruma Derneği'nin (WSPA) ‘‘Kısırlaştır-Aşılat-Yaşat’’ projesini, 23.08.2000 tarihinde imzalanan protokolle başlattı.

Her iki tarafın logolarının bulunduğu araç, eğitilmiş personeliyle birlikte Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği'ne bugün tahsis edilecek. Şişli Belediyesi bu proje çerçevesinde modern bir barınak ve klinik de (yavrulu anneler, agresifler ve yaşlı hayvanlar için) inşa edecek.

Şişli Belediyesi ve SHKD'nin işbirliği ile gerçekleşecek bu proje, yalnızca hayvan hakları ve köpek sağlığına yönelik değil, aynı zamanda toplum sağlığını da hedef alıyor.

Şişli Belediyesi, SHKD ve Enerji Müzik'in katkılarıyla 5 Kasım 2000 tarihinde AKM'de sokak hayvanlarının konu alındığı video ve görsel efektlerle desteklenen bir konser verileceği de bildirildi.

İrtibat telefonları: SHKD: 0212 265 77 32

Şişli Belediyesi: 288 99 51

TEL: 0 800 219 60 48

FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!