İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Yine semt pazarları

KARTAL-BEŞİKTAŞ

Gün geçmiyor ki semt pazarları hakkında bir şikayet mektubu veya telefonu almayalım. Sorunlar genel olarak aynı:

Pazarcıların yarattığı gürültü, kirlilik ve acil durumlarda pazarın kurulduğu sokaklara girilemeyiş. Bugün okurlarımızdan gelen iki semt pazarı şikayetini daha yayınlıyoruz. İlki Kartal'dan:

Bahar Sokağa taşınsın

Okurumuz, Kartal Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaklaşık 150 çocuğun bakıldığı bir kreş bulunduğunu anlatıyor. Aynı cadde her cuma kurulan semt pazarına da ev sahipliği yapıyor. Büyük bir alana yayılan pazar, kreşin önünü de tamamen kapatıyor. Okurumuz, yangın gibi acil bir durumda yardım ulaştırılmasının imkansız olduğunu belirtiyor.

Bir de teklifi var okurumuzun. Pazarın Bahar Sokağa taşınabileceğini çünkü burada işyeri, eczane, okul gibi trafik yaratan, acil olarak ulaşılması gereken bir mekan bulunmadığını belirtiyor.

Gürültüden uyunmuyor

İkinci şikayet ise Beşiktaş'ın meşhur cumartesi pazarıyla ilgili. Okurumuz Ihlamur'da kurulan pazardan değil, sonrasında yapılan temizlik çalışmalarından şikayetçi. Pazarın toplanmasından sonra Beşiktaş Belediyesi'nin temizlik çalışmalarına başlaması 22:30'u buluyor. Çalışmalar sabah 5:00'e kadar devam ediyor. Tabii temizlikle birlikte gürültü de sabaha kadar sürüyor. Okurumuz cumartesi geceleri uykuyu unuttuklarını, konteynırların dikkatsizce boşaltılıp gürültüyle atıldığını, temizlik işçilerinin herkesin uykuda olduğu bu saatlerde bağırıp çağırdığını anlatıyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Doğalgaz isteniyor

OKMEYDANI- ANADOLU HİSARI

Okmeydanı Talatpaşa Mahallesi'nden bir okurumuz bölgelerine her uygulamanın neden geç ulaştığını soruyor: ‘‘ Behzat Budak Sokak'ta 20 yıldır ikamet etmekteyim. Geçen sene Okmeydanı'nın yüzde 75'ine doğal gaz döşendi. Bizim mahallede hala bir çalışma yok. 100 metre aşağımıza kadar geldi. Doğalgaz döşenmesi için seçim zamanının mı gelmesi lazım? Ayda 40 milyon mazot parası ödüyorum ve hala evimi ısıtamıyorum’.

Kandilli-Küçüksu arasında oturan okurlarımız da aynı sorundan şikayetçi.

YÖNETiLENLERİN DİKKATİNE

İSKİ'den açıklama

BOSTANCI

1 Haziran 2000 tarihinde sütunlarımızda Bostancı, Mimoza Sokak'taki lağım sorununu dile getirmiştik. Konuyla ilgili olarak İSKİ'den aldığımız açıklamayı aktarıyoruz:

‘‘İlgili yazıda Bostancı Mimoza Sokak'ta açıktan lağım aktığı ifade edilmektedir.

Söz konusu yer idaremiz tarafından programa alınmış olup, 03.06.2000 tarihinde müteferrik kanal baca temizliği, baca yükseltilmesi, tıkalı rabıt ve kanal açma işlemleri lokal kazı yapılarak mesele giderilecektir.’’

Kaçak elektrik sorunu

OKMEYDANI

Kaçak elektrik kullanımı İstanbul'un en büyük sorunlarından biri. Avrupa yakasının elektrik ihtiyacını karşılayan Boğaziçi Elektrik (BEDAŞ) yetkilileri de bunu kabul ediyorlar. Kurum kaçak elektrik kullanımını engellemek için projeler de üretiyor. Bunlardan biri de yerinde abonelik. BEDAŞ'ın üst düzey idarecileri bile kapı kapı dolaşarak kaçak elektrik kullanan vatandaşları evlerinde abone etmeye çalışıyor. Yine Okmeydanı Talatpaşa Mahallesi'nden arayan okurumuz da bölgelerinde yoğun olarak rastlanan kaçak elektrik sorunundan şikayetçi: ‘‘ İmza toplayıp belediyeye başvurduk. Elektriğimizin voltajı çok düşük. Gündüzleri televizyonlarımız çalışmıyor. Mahallede bozulmadık eşya kalmadı’’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!