İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Saint Joseph’li velilerin onuru kırıldı

Kadıköy'deki Saint Joseph Fransız Lisesi'sinden bir grup öğrenci velisi geçtiğimiz hafta gazetemizi aradı. Veliler oldukça dertliydi. Dertleri ise, okul idaresi tarafından adreslerine gönderilen bir yazıydı.

Peki bu yazı bize nasıl ulaştı? Veliler önce uzun süre düşünüp taşınmışlar. Sonra da okul idaresiyle görüşmeye çalışmış ama bir sonuç alamamışlar. Bir çıkar yol bulamayınca da konuyu bize aktarmayı uygun bulmuşlar.

İntihar korkutmuş

Söz konusu yazının hikayesi ise şöyle: Ocak ayının 3'ünde okul idaresi durumu başarısız olan öğrencilerin adreslerine birer rapor yollar. Bu rapor, öğrencinin sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı, Türk müdür yardımcısı ve okul müdürü tarafından da imzalanır. Öğrencinin başarı durumunu değerlendiren bu raporda şu ifade kullanılır: ‘‘Adı geçen öğrencinin bize göre zayıf ve başarı durumu memnuniyet verici olmadığı gibi, Saint-Joseph'liye yakışır bir düzeyde olmadığını bildirmek istiyoruz.’’ İşte velileri dehşete düşüren de bu ifade olur. Tam bu sırada iki Saint Joseph'li öğrencinin intihar etmesi de velileri iyice korkuya düşürür. Bir öğrenci velisi duygularını şöyle aktarıyor: ‘‘Çocuklarımız en kritik dönemlerini yaşıyor. Ya öğrencilerin eline geçseydi? Kişiliği rencide eden bu ifadelerin ergenlik döneminde ne gibi sonuçlar doğuracağını bilemezsiniz. Bu tavrı ayıplıyoruz. Bir öğrenci başarısız olabilir ama öncelikle veli uygun bir üslupla haberdar edilmeli.’’

Durumu ilettiğimiz Müdür Yardımcısı Haluk Denizli ise, Saint Joseph Lisesi'nin velilere her zaman açık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: ‘‘Şikayetçi olan velilerin sayıca çok olduğunu sanmıyorum. Çünkü okul idaremiz her zaman veliyle görüş alışverişinde bulunur. Her dönem sonunda yani yılda birkaç kere veliyi öğrencinin durumundan haberdar ediyoruz. Zaten bildirmezsek veli şikayetçi oluyor. Size gelmek yerine bizimle irtibat kursalardı yazının amacını daha iyi anlatabilirdik.’’

Sevinç YAVUZ

Unutmayalım

Sokaklara tükürme konusunda okurlarımızın tepkileri sürüyor. Semih Eratlı adlı okurumuzdan bir faks aldık. O da sokaklara tükürme konusunun ele alınmasından hoşnut olduğunu yazıyor. Ancak haklı bir endişesi var: Bu konu, bir süre gündemde kalıp unutulacak. Bunun için birşeyler yapılmasından yana. Yani bu sorunu aktif olarak izlemek ve seyrini değiştirmek için birşeyler yapılması gerektiği görüşünde. Kendisine katılıyorum. ‘‘Aktif olarak ne yapabiliriz?’’ ile ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Bize iletin.

Hastalara moral ziyareti

Kartal Kaymakamı Celal Dinçer ve Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kartal SSK ve Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen hastalara moral ziyaretinde bulundu.

Önce SSK Hastanesi'ne giden Dinçer ve Sekmen, Başhekim Selami Şahin'le birlikte hastaların kaldığı odaları dolaştılar. Hastalara karanfil dağıtan Dinçer ve Sekmen, daha sonra Kartal Devlet Hastanesi acil servisi ile hastaların tedavi edildiği odaları Başhekim Necmi Kurt ile birlikte ziyaret ettiler.

YÖNETiLENLERİN DİKKATİNE

Esentepe Sağlık Merkezi açılmayacak

Gaziosmanpaşa

Geçtiğimiz ay okurlarımızdan gelen şikayetler üzerine Bolu depremi ile kapatılan Esentepe Sağlık Merkezi hakkında bir haber yayınlamıştık. Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan merkez, görevli sağlık personelinin afet bölgesine gönderilmesi nedeniyle geçici olarak kapatılmıştı. Aylarca sağlık merkezinin açılmasını bekleyen halk sonunda bizi aramış ve merkezin, dar gelirli ailelerin oturduğu bölgedeki tek olanak olduğunu belirtmişlerdi. Esentepe Sağlık Merkezi ücretsiz olarak hizmet veriyordu. Belediye yetkilileri personelin hala afet bölgesinden dönmediğini, Kurban Bayramı'ndan sonra merkezin tekrar açılacağını söylemişlerdi.

Kurban Bayramı geldi geçti, doktorlar afet bölgesinden geri döndü ancak, sağlık merkezi bir daha açılmadı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, sosyal hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Yeşil'in verdiği bilgilere göre açılmayacak da. Yeşil, Gaziosmanpaşa ve Küçükköy'de iki sağlık merkezi daha bulunduğunu, Esentepe'nin personelinin de buralara kaydırıldığını bildirdi. Nedeni ise Esentepe Sağlık Merkezi'nin 600 metre yakınında bulunan Lütfiye Nuri Burak Doğumevi'nin Devlet Hastanesi'ne dönüştürülmesi. Yeşil, hastanenin sağlık merkezinden daha iyi imkanlara sahip olduğunu ve böylece bölgedeki ihtiyacın karşılandığını belirtiyor.

Bölgede devlet hastanesi açıldı

Ancak sosyal hakları olmamasına rağmen belediye tarafından ücretsiz muayene edilen hastaların, devlet hastanelerinde ücret ödemesi gerekecek. Semt sakinlerini asıl endişelendiren nokta da bu. Başkan Yardımcısı Mustafa Yeşil ise maddi ve sağlık durumu hastaneye gitmeye elvermeyen hastaları, telefonla aramaları durumunda evlerinde ücretsiz tedavi etmeye devam edeceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!