İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETilENLERİN DİKKATİNE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden duyuru

KAĞITHANE

Sütunlarımızda çıkan bir şikayet ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir duyuru geldi. Aynen yayınlıyoruz:

‘‘14 Mart 2000 tarihli köşenizde ‘‘Ölümcül Zımparataşı atölyesi’’ başlığı ile yayınlanan haber ile alakalı olarak, Belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü’müz ekiplerince, şikayet üzzerine Kağıthane İlçesi Osmanpaşa Çiftliği Alibey Caddesi No. 21/A adresinde faaliyet gösteren Kartaş Abrasiv San. ve Tic. Ltd. Şti. ünvanlı işyerinde yapılan kontrolde;

1. Binanın bodrum katında 3oo metrekarelik alanda zımpara taşı imalatı yapıldığı,

2. İşyerinin ruhsbatsız faaliyet gösterdiği,

3. Havalandırma tertibatının mevcut olmadığı,

4. Yangına karşı herhangi bir önlem alınmadığı tesbit edilmiş olup ivedi olarak gerekli yasal işlemlerin yapılması hususu Zabıta Müdürlüğü'müz tarafından Kağıthane Belediye Başkanlığı'na, İtfaiye Daire Başkanlığı'na, Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı'mıza ve ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'müze iletilmiştir. Birimlerimize gönderilen yazıya istinaden anılan işyerinde ‘‘Yangın Güvenlik Önlemleri’nin yetersiz olduğu’’ hususunun belirtilmesi üzerine, Zabıta Müdürlüğü'müz ekiplerince işyeri ilgilisine gerekli tebligat yapılmıştır.

Sözkonusu adreste adı geçen tesiste zımpara malzemesi ve mermer yapıştırıcısı imali yapıldığı, ruhsatsız faaliyet gösterildiği ve Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği Ek-8'de belirtilen Emisyona Tabi Tesisler listesinde yer almadığının tesbit edildiği, imalattan dolayı oluşan kokunun giderilmesi için kanallı havalandırma tesisatı ile ilgili malzemelerin ve boruların hazırlandığı, işyerinde bulunduğu, ancak, montajının yapılmadığı görüldüğünden, bunun tamamlanması için 30 gün süreli tebligat yapıldığı hususunun belirtilmesi üzerine, gereği Kağıthane Belediye Başkanlığı'na, İtfaiye Daire Başkanlığı'mıza, Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı'mıza ve Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'müze iletilmiştir.

İtfaiye Daire Başkanlığı’mız tarafından intikal eden yazıda anılan işyeri hakkında yapılan incelemede yangın önlemlerinin yetersiz olduğu ve alınması gerekli önlemler belirtilmektedir.’’

Yönetilenlerin dikkatine...

ALKIŞLAR

Yeşil medeniyete doğru

EMİNÖNÜ

Eminönü Belediyesi, Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla ağaç dikme kampanyası başlattı.

Kampanyanın ilk gününde pilot bölge olarak seçilen İstanbul Caddesi'ne 54 adet aşılı Kurtbağrı dikildi. Kampanyanın ağaçların yapraklanma dönemine kadar süreceği bildirildi.

Kampanyada ilk sekiz ağacı diken Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, tarihi dokuya uygun ağaçlarla Eminönü'nü donatacağını belirtti ve şunları söyledi: ‘‘Eminönü, medeniyetlerin beşiği bir ilçe. Biz de Eminönü'nde yeşil medeniyeti kurmaya kararlıyız. Başlattığımız ağaç dikme kampanyası ile ilk seferde 500 ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Yeşille bütünleşen, yeşille barışık bir Eminönü için çabalıyoruz. Diktiğimiz ağaçların korunması ve bakımını yalnızca belediyeden beklemeyelim. Gelecek nesillere bırakacağımız en güzel miras, temiz ve yeşil bir çevre olacaktır.’’

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Kaldırımlar işgal altında

KURTULUŞ

Kurtuluşlu bir okurumuz, ‘‘Bu kadarı hiç görülmemişti’’ diye başladı sözlerine. Yaklaşık iki haftadır kaldırımlardaki yoğun işporta trafiğinden semtlerinde yürünemez hale geldiğini belirtti bize. Zaten kalabalık olan semtin, bir de kaldırımlarda, yerde tezgah açan işportacılar yüzünden kaotik bir görünüm kazandığını anlattı:‘‘Geçmek için, tıpkı araç trafiğindeki gibi yayaların beklemek zorunda kaldığını belirten okurumuz, yapma çiçek, kazak, telefon, aksesuvar, abajur satan işportacıların yoğun olduğu kaldırımlarda, yetkililerin konu ile ilgilenmesini istiyor.

İnşaat ruhsatsız

KURTULUŞ

Kurtuluş’tan arayan bir okurumuz, ruhsatsız olarak yapılmakta olan bir inşaatla ilgili bilgi verdi.

Semtte bir dükkan sahibi olduğunu belirten okurumuz, Kurtuluş Son Durak’ta bulunan, imar ve iskanı olmayan arsanın üzerine inşaat yapıldığını, pazar günü beton döküldüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!