Istanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

Istanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1999 00:00

Nilgun GEDIKOGLU
Haberin Devamı

YONETENLERIN DIKKATINE

Bu sorun niye bekliyor?

Konu yalin, soru net. Yanit: Yok. Sorun basit. Cozum: Yok.

Bu, insani cileden cikarmaz mi?

Oyle karmasik, cetrefil hicbir sey yok.

Ama sorun ve sorular uzayip gidiyor.

Daha once sutunlarimizda yer alan bir sorundan soz ediyorum. Ziverbey'de, uc apartmanin otoparktan sokaga cikis yolu olarak kullandiklari ve planda yol olarak gecen bir alan, yillar sonra satilmis; yeni sahibi ise alani cevreleyip kapatmisti. Sozkonusu uc apartmanin sakinleri araclarini park edemez olmus, artci sarsintilarda bir guvence olarak gordukleri bu alandan mahrum kalmislardi.

Bu alani satin alan kisi, burayi yikama yaglama istasyonu olarak kullanmayi dusunuyormus.

Evet, Muratpasa Sokak'taki Emek, Sen ve Monolya Apt. sakinleri, Egitim Mahallesi, Hilmibey Sokak'in devami olan, planda yol olarak gorunen bu alanin bu sekilde isgal edilmesine, yaptiklari basvurularin yanitsiz ve sonucsuz kalmasina itiraz ediyorlar.

Burada bir muamma, bir karmasa yok.

Ne bilmece, ne bulmaca...

Konu yalin: Bu alan planda yol gorunuyor.

Soru net: Planda yol olarak gorunen alan, kapatilabilir mi? Yikama yaglama istasyonu olabilir mi?

Sorun basit, degil mi?

O halde bir an once cozum....

Bu kacinci...

MECIDIYEKOY

Mecidiyekoy, Latilokum Sokak'ta oturdugunu ifade eden bir okurumuz, gonderdigi e-mail'inde sokaklarindaki elektrik kablolarinin bir hafta icinde ucucu kez yandigini anlatiyor.

Buyuk bir patlamayla koparak yanmaya baslayan bu kablolar ve elektrik direkleri evlerin arasinda oldugu icin sokak sakinleri endise icindelermis.

Okurumuz sokak sakinlerinin, yetkililerin bu soruna daha duyarli yaklasip kalici cozum uretmelerini istedigini belirtiyor.

ALKISLAR

Herkes hayran kaliyor

Kadikoy Belediyesi KASDAV (Kadikoy Sosyal Dayanisma Vakfi) bunyesinde faaliyet gosteren Gonuller Genclik Grubu yaptiklari kulturel calismalarla takdir topluyor. Farkli semt ve okullardan olan on kiz on erkek ogrenci tamamen kendi inisiyatifleriyle gosteriler hazirliyor. Belediyeden prova calismalari icin yer tahsisi disinda destek beklemeyen grubun basarili temsillerini seyredenler, hem genclerle gururlaniyor, hem de onlari takdir ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!