Güncelleme Tarihi:
İlçelerde bayram
Deprem nedeniyle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılmazken özellikle DSP'li ve CHP'li belediyeler süsleme yarışına girdi. Şişli, Küçükçekmece, Kadıköy ve Beykoz hiçbir 29 Ekim'de olmadığı kadar çok bayrakla donatıldı.
Marmara Depremi nedeniyle Başbakanlık genelgesiyle yurt genelinde bütün kutlamaların iptal edilmesi, bu yıl 29 Ekim'e farklı bir hava getirdi. İstanbul Valiliği'nin de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapılmayacağını duyurmasının ardından, özellikle DSP'li ve CHP'li belediyeler ilçelerini bayrakla donatma yarışına girdi.
Diğer belediyelerin birçoğu ise ilçelerindeki Atatürk büstlerine çelenk koymakla yetinirken; DSP'li Beykoz, Küçükçekmece, Şişli ve CHP'li Kadıköy'ün cadde, sokak ve meydanları şimdiye dek olmadığı biçimde Atatürk posterleri ve bayraklarıyla süslendi.
Süslemeleri yeterli bulmayan bazı belediyeler bayram haftası dolayısıyla ek faaliyetler düzenlediler. Küçükçekmece Belediyesi bütün ilçedeki temizlik önlemlerini arttırdı. Beykoz Belediyesi buna ek olarak bir Cumhuriyet takı yaptı ve belediyenin araçlarıyla ilçede 10. Yıl Marşı çalınıyor.
Cumhuriyet kutlamalarını geleneksel hale getiren Kadıköy Belediyesi, bu yıl da fener alayı düzenleyecek. Fener alayı bu akşam saat 18:30'da Bağdat Caddesi'nde. Savaş ÖZBEY
ALKIŞLAR
12 bin 500 kişilik aşevi
GOP
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin gezici aşevlerinin hizmet verdiği kişi sayısı 12 bin 500'ü buldu. İlçede 1995 yılında 2 bin 500 kişiyle başlayan fakirlere yardım çalışması bugün dört ayrı gezici araçla sürüyor. İhtiyaç sahibi ailelere günde iki çeşit sıcak yemek verildiğini belirten belediye başkanı Recep Koral, ilçesinin İstanbul'un en büyük ama geliri en düşük ilçelerinden olduğunu hatırlatarak Ramazan ayında da ihtiyacı olanlara kuru gıda yardımı yapacaklarını müjdeledi.
Halk memnun
Gıda araçlarının önünde uzun kuyruklar oluşturan Gaziosmanpaşalılar ise belediyenin bu hizmetinden son derece memnun görünüyor ve aldıkları yemekleriyle evlerinin yolunu tutuyor.
YÖNETENLERİN DİKKATİNE
Yakacık orman çöplüğü
YAKACIK
Yakacıktan bir mektup aldık:
‘‘Ben Yakacık, Uğur Mumcu Mahallesi'nde oturuyorum. 17 Ağustos Depremi’nden bir hafta sonra yanımızdaki ormanda hemen yol kenarına yakın çadırlar kurulmaya başlandı. Ormanı çevreleyen tel örgüler olduğu için bu çadırları kuranlar tel örgüleri parçaladı, çöplerini oraya buraya atmaya başladı. Gördüğüm kadarıyla çevre sakinlerinden herhangi bir tepki gelmedi, çünkü yapanlar kendileri.
Şu anda depremin üzerinden iki ay geçmesine rağmen bu çadırlar kalkmadı. Ancak son bir aydır içlerinde oturan yok. Kimseden ses çıkmayınca kalkacağı da yok. İnsanlar canları istediğinde piknik amacıyla geliyorlar. Ben çadırların yanından geçtiğim zaman ne bir battaniye gördüm, ne de başka hayati bir madde. Sadece boş piknik tüpleri ve ızgaralar var.
Ormanın her tarafı çöp içinde, her taraf pislik, tel örgüler 500 metrelik hat boyunca en az on yerinden kesilmiş durumda. Geçen yıl Kavacık'ta orman yandığı zaman bütün yetkililer oradaydı. Şimdi kimse ortada yok.’’
Başka söze gerek var mı?
Büyük zam
BÜYÜKÇEKMECE
İlçe belediyesinin Büyükçekmece-Yeni Bosna arasında çalışan özel otobüs bilet fiyatlarını 275 bin liradan birdenbire 400 bin liraya çıkarması Büyükçekmeceli'lerin şikayetlerine neden oluyor.
Yolu kimse sahiplenmiyor
PAŞABAHÇE
Paşabahçe'den arayan bir okurumuz, Paşabahçe-Soğuksu yolunun durumundan söz etti. Çok bozuk olan bu yolun bakıma ihtiyacı var. Ancak semt sakinlerinin yaptığı başvurularda yolun kimin yetki alanına girdiği anlaşılamamış. Beykoz Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi de kendi yetki alanlarına girmediği konusunda ısrarlıymış. Ama semt sakinleri yol istiyor.
Hem de hemen!