Güncelleme Tarihi:
YÖNETENLERİN DİKKATİNE
Top, artık Anıtlar Yüksek Kurulu’nda
ORTAKÖY
31.08.1999 tarihinde sütunlarımızda Ortaköy'de, yıkılma tehlikesi yaratan bir bina ile ilgili bir şikayete yer vermiştik.
Muallim Naci Caddesi, Katmer Sokak'ta, Tofaş Bayii'nin karşısındaki, her an yıkılacakmış gibi duran binanın sahibi Yaşar Abay'la görüştük. Binanın 1995 yılından bu yana Anıtlar Yüksek Kurulu'nun koruması altında olduğunu belirten Abay, bir ara Ortaköy'de tercihli yol projesinin gündemde olması nedeniyle binanın Büyükşehir Belediyesi projelendirme kapsamına da girdiğini, ancak yapılacak her tür işlem için Anıtlar Kurulu'ndan rapor beklendiğini anlattı.
Binanın gerçekten de yıkılma tehlikesi taşıdığını ve 17 Ağustos depremi sonrası bu tehlikenin büyüdüğünü belirten Abay, kendi imkanlarıyla önlem almaya çalıştıklarını ancak koruma altında olması nedeniyle binaya herhangi bir müdahalede bulunamadıklarını söyledi.
Birçok başvuru
Yaşar Abay, yıkılma tehlikesi taşıyan bina için birçok kez Anıtlar Yüksek Kurulu'na başvurduğunu, ancak bir yanıt alamadığını belirtti. Abay, konuyu Beşiktaş Belediye Başkanı'na götürmekte bulmuş son çareyi. Geçtiğimiuz hafta Yusuf Namoğlu, Başkan Yardımcısı Enis Bölükbaşı ve İmar Müdürü Ercüment Çikler'le görüşen Abay, konuyu aktardığında kendisine yardımcı olduklarını ve Anıtlar Yüksek Kurulu‘na bildirimde bulunulduğunu belirtti. Yıkılma tehlikesine karşı bina çevresinde tahta perde ile önlem aldıklarını belirten Abay, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gelecek rapor doğrultusunda gerekenin yapılacağını bildirdi.
Yani top artık Anıtlar Yüksek Kurulu'nda. Bina, çevre emniyeti için kuruldan gelecek talimat doğrultusunda işlem görecek.
Abay, yardımlarından dolayı Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'na, yardımcısı, Enis Bölükbaşı ve İmar Müdürü Ercüment Çikler'e gösterdikleri duyarlılıktan ve yardımlarından dolayı sütunlarımız aracılığıyla teşekkür ettiğini bildirdi.
Bu yolla kim ilgilenecek?
ÇENGELKÖY
Çengelköylüler tam beş aydır sabır testine tabi tutuluyorlar desek abartmış olmayız. Çengelköy, Aydınlıkevler Sitesi'den bir telefon aldık. Nisan ayında bir boru patlaması meydana gelmiş. Bir ay içinde onarım yapılmış fakat bu sırada asfaltta büyük ve ciddi çökmeler meydana gelmiş.
Beş aydır böyle
Çöküntülere çöplük, pis sular, yağmur suları dolmaktaymış. Tam beş ay boyunca semt sakinleri asfaltın onarılması için başvurmadıkları yer bırakmamışlar ama bir sonuç alınamamış. İşe gidip gelmeyi bile güçleştiren bu yol sorunu, çocukların da oynaması nedeniyle bir de sağlık açısından tehlike yaratıyor. Aydınlıkevler Sitesi sakinleri tam beş aydır çözüm bekleyen bu sorunun ivedilikle ele alınmasını istiyor.
Yönetenlerin dikkatine...
Yayalar zor durumda
ZİVERBEY
Ziverbey, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin önündeki trafik ışıklarından şikayet var.
Trafik ışıklarının çok kısa süreli yanmasından ötürü, bu sinyalizasyon sistemiyle yayaların karşıdan karşıya geçmesinin mümkün olmadığı ifade diliyor.
ALKIŞLAR
Beşiktaş, kendi sahilini temizliyor
Beşiktaş Belediyesi, ‘‘Kendi sahilini kendin temizle’’ kampanyası başlatarak ilçe sınırları içindeki sahil bandını temizliyor. Denizlerin temizleme sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi'nde olmasına rağmen, böyle bir kampanya başlatan Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, ‘‘Denizlere paralel ilçler kendi kıyılarını kendi imkanları ile temizlemeye çalışırsa bir nebze olsun denizlerin kirliliğini önlemiş oluruz. İlçe Belediyeleri olarak sahillerimizi kirletenlere ceza uygulamıyoruz.
Liman Başkanlığı ve Büyükşehir cezalandırabiliyor. Biz bütün bunlara rağmen, keni sahilimizi kendimiz temizlemeye çalışıyoruz’’, dedi.
KAÇAK KATA İZİN VERMEYELİM
FATİH
Fatih'ten arayan bir okurumuz, Sinanağa Mahallesi, İhtiyatlı sokak'ta, kendi deyimiyle diğer binalar arasında gökdelen gibi duran iki katı kaçak bir binadan söz etti. Normalda altı katlı olan binalar arasında, bu bina kaçak iki katıyla, 8 katlı olarak yükselmiş.
İDEALTEPE
Maltepe'den arayan bir okurumuz, İdealtepe'deki halı saha üzerinde inşa edilen bir binanın kaçak olarak iki kat çıktığını belirtti. Önce halı sahaya beton dökülmüş, ardından tahta perde ile çevrelenmiş ve inşaata başlanmış.
MALTEPE
Maltepe, Zümrütevler Mahallesi, Barış Caddesi sakinlerinden bir faks aldık. Dört kat izni olan bir yere 12 katlı üç binanın yapıldığını belirtiyorlar. Semt sakinleri aralarında imza toplayarak yaptıkları başvurular sonucunda yıkım kararı alındığını ancak bu kararın uygulanmadığını belirtiyorlar.
Semt sakinleri bu binalarda deprem sırasında çatlakların oluştuğunu, zaten altlarından su çıktığı için sağlam bir zeminde olmadıklarını; depremden sonra mahallelinin sokakta kaldıklarını ve bu binaların bir depremde büyük tehlike yaratacağını belirterek, çıkan kararın uygulanmasını istiyor.
BAĞCILAR
Depremzedeler ne yapacak?
Bağcılar, Demirkapı Mahallesi, Albayrak Sitesi'ndeki altı blok için ‘‘oturulamaz’’ raporu verilmesinin ardından depremzede site sakinlerinin bir kısmı çadırlarda, bir kısmı da Hasan Kağnıcı ilköğretim Okulu'nda barınmakta. Ancak okullar açılacağı için, okulda kalanlara yeni bir barınak gerekiyor.
Paso indirimi niye kalktı?
Biri Tuzla'dan, diğeri Kadıköy'den arayan iki öğrenci okurumuz, son bir ayda banliyö trenlerinde paso indiriminin kalkmasına bir anlam veremediklerini, ulaşım aracı olarak sık sık treni kullandıklarından bu durumun bütçelerine yük getirdiğini belirttiler.