İstanbulkart HES kodu yükleme ekranı! HES kodu İstanbulkart ve İzmirim Kart tanımlama nasıl yapılır? HES kodu eşleşme zorunluluğu geldi!

Güncelleme Tarihi:

İstanbulkart HES kodu yükleme ekranı HES kodu İstanbulkart ve İzmirim Kart tanımlama nasıl yapılır HES kodu eşleşme zorunluluğu geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2020 18:12

İstanbulkart ve İzmirim Kart HES kodu yükleme işlemi, gündemde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanım şartı getirdi. 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren başlayacak olan İstanbulkart HES kodu eşleşme zorunluluğu ile risk taşıyan yolcular, toplu taşımadan yararlanamayacak. HES kodu İstanbulkart tanımlama ekranı üzerinden online olarak HES kodu eşleşmesi yapılabilecek. Peki, HES kodu İstanbulkart tanımlama nasıl yapılır? İşte, İstanbulkart HES kodu yükleme ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar...

Haberin Devamı

HES kodu İstanbulkart tanımlama işlemi son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen HES kodu ile İETT otobüslerinde artık HES kodu şartı aranacak. HES kodu İstanbulkart eşleşmesi, Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulaması ya da SMS üzerinden alınan HES kodu ile birlikte kişisel bilgileri ‘https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul’ sitesindeki gerekli alanlara girilerek eşleştirme işlemi yapılabilecek. İzmirim Kart ve HES kodu tanımlama da hes.eshot.gov.tr ' adresinden gerçekleşecek. İşte, İETT HES kodu tanımlama ekranı.

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HES KODUNUZU TANIMLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılmaktadır. Covid-19 tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımı geçici olarak engellenecektir.

HES KODU İETT KARTI EŞLEŞME ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yayınlanan genelge gereği 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren, toplu ulaşımda HES kodu eşleştirilmemiş İstanbulkartlar geçersiz sayılacak. Koronavirüs riski taşıyan yolcular, kent içinde toplu taşımadan yararlanamayacak.

İZMİR'DE SÜRE UZATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi; İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince başlatılan HES Kodu-İzmirim Kart eşleştirme işleminin süresini 20 Aralık'a uzattı.

İZMİRİM KART HES KODU EŞLEŞMESİ NASIL YAPILIR?

İzmir'de akıllı ücret toplama sistemini işleten ESHOT Genel Müdürlüğü, vatandaşların, HES kodlarını ve kimlik numaralarını, kullandıkları İzmirim Kart ile eşleştirebilmesi için özel bir internet sitesi oluşturdu. 'hes.eshot.gov.tr ' adresli sitede, yalnızca bir İzmirim Kart için eşleştirme yapılabiliyor. Kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) ya da hamiline tüm İzmirim Kartların, HES kodları ile eşleştirilmesi gerekiyor. Kullanımı oldukça kolay tasarlanan sitede, vatandaşlar, istenen bilgileri tek adımda girip, kaydını yaptırabiliyor. HES Kodu, İzmirim Kart ya da kişisel bilgilerin değişimi ve güncellenmesi işlemleri de aynı siteden yapılıyor. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, metro istasyonlarında, vapur iskelelerinde, çeşitli hizmet binalarında ve sosyal tesislerde bulunan dijital bilgilendirme kiosklarında da eşleştirme işlemi yapılabiliyor.

Haberin Devamı

HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar uygulamasında “Karekodlarım” sekmesine tıklanır. Açılan ekranda “Kategori, Alan Adı ve Adres Bilgileri” alanları doldurulur. Oluşturulan karekodun çıktısı ilgili alana asılabilir.

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturulabilir.

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde.

Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebiliyor, dilerse iptal edebiliyor ya da yetkilerini kaldırabiliyor.

Haberin Devamı

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilir. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli)

HES koduna e-Devlet uygulaması üzerinden de ulaşmak mümkün. e-Devlet uygulaması üzerinden Sağlık Bakanlığının HES Kodu Üretme ve Listeleme sekmesine giriş yapılarak HES Koduna ait üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri yapılabiliyor.

Haberin Devamı

"Hayat Eve Sığar" uygulaması, Play Store ve App Store üzerinden cep telefonlarına ücretsiz indiriliyor.

BAKMADAN GEÇME!