İstanbulkart HES kodu yükleme, tanımlama, eşleştirme işlemi nasıl yapılır? Son gün 15 Ocak!

Güncelleme Tarihi:

İstanbulkart HES kodu yükleme, tanımlama, eşleştirme işlemi nasıl yapılır Son gün 15 Ocak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2021 08:39

İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemi, 15 Ocak tarihine artık çok az bir süre kalmasıyla birlikte önemini artırmaya başladı. 15 Ocak tarihinde HES kodu eşleştirme işlemini yapmayan kişiler otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. İstanbulkart tanımlama işlemi ise internet üzerinden birkaç adımda kolayca gerçekleşebilecek. İşte, İstanbulkart tanımlama işlemi hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

İstanbulkart HES kodu eşleştirme ekranı yoğun ilgi görüyor. İçişleri Bakanlığının toplu taşıma araçlarında HES kodu kontrolünü zorunlu hale getiren genelgesinin ardından başlatılan uygulama devam ediyor. 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren eşleştirilmemiş kartlar geçersiz olacak. İşte İstanbulkart HES kodu eşleştirme ekranı

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME İŞLEMİNE DAİR DETAYLAR

İBB'den yapılan açıklamaya göre İçişleri Bakanlığının toplu taşıma araçlarında HES kodu kontrolünü zorunlu hale getiren genelgesinin ardından İstanbulkartlar ile HES Kodlarının eşleştirilmesi işlemleri başlatıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid -19) ile mücadele kapsamında yayınlanan genelge gereği 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren, toplu ulaşımda HES kodu eşleştirilmemiş İstanbulkartlar geçersiz sayılacak. Koronavirüs riski taşıyan yolcular, kent içinde toplu taşımadan yararlanamayacak.

Haberin Devamı

İstanbulkart HES kodu yükleme, tanımlama, eşleştirme işlemi nasıl yapılır Son gün 15 Ocak

Genelgeye göre, tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken kent içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılacak. Koronavirüs tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımı geçici olarak engellenecek.

EŞLEŞTİRME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık Bakanlığının HES uygulaması ya da SMS üzerinden alınan HES kodu ile birlikte kişisel bilgilerini "https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul" sitesindeki gerekli alanlara girerek eşleştirme işlemi yapılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!