İstanbul'da tedirgin eden görüntü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2021 14:10

İstanbul Beykoz’da bulunan Riva Deresi'nde kirlilik devam ediyor. Riva Deresi kenarında bulunan Bozhane Köyü sakinleri sudan numune alıp inceleme yaptırdı. Analiz sonuçlarına göre dere şu an ‘kirlenmiş su’ statüsünde. Detaylar CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ve Yasin Kamaloğlu’nun özel haberinde.

Haberin Devamı

Bir zamanlar balık tutulan Riva Deresi bugünlerde kirlilik içinde. Dere içinde kepçelerle temizlik çalışmaları yapıldı fakat sonuç alınamadı. Bugün gelinden noktada kokudan yanında durulmuyor.

Bozhane köylüleri derenin neden kirli olduğunu bulmak için sudan numune aldı bir inceletti. 31 Mayıs 2021’ de alınan numunelerin inceleme sonuçları çıktı.

Köy muhtarı sonuçları ilk olarak CNN TÜRK ile paylaştı: Burada yaşam yok dere bitmiş, dere ölmüş artık. Sonuçlarda şöyle bir ibare var kentsel atıklar ve saanayi atıkları nedeniyle deri ölmüş yani

Numune sonucunda Riva Deresi’nin ‘Yerüstü Su Kalitesi Yönetmeliği’ne göre 3. sınıf düzeyinde olup, “kirlenmiş su” olarak değerlendirildiği belirtilmiş. Köylüler incelenen suyun kirliliğinin kanıtlandığı ve gerekli işlemlerin yapılmasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!