İstanbul'da sahtecilik operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda sahtecilik operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2012 17:00

Sahte pasaport düzenlediği öne sürülen İran uyruklu 2 kişi tutuklandı. Şüphelilerin, sahte pasaport düzenleyerek yurt dışına göndermeye çalıştıkları İranlı anne ile oğlu, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı'na gelerek, İngiltere'ye gitmek üzere olan İranlı Farzaneh E'nin (42) pasaportunun sahte olduğu belirlendi. Gözaltına alınarak Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilen Farzaneh E, oğlu Pezhman E. (26) ile İngiltere'ye gitmek amacıyla pasaport tanzim etmeleri karşılığında 30 bin dolar ödediği kişilerce oğlunun rehin tutulduğunu iddia etti.

Bunun üzerine Bakırköy Şenlikköy'de bir eve düzenlenen operasyonda, Pezhman E, el ve ayakları bağlı, darp edilmiş halde bulundu. Olayla ilgili İran uyruklu Mohammadreza K. ve Amir N. gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada da, sahte pasaport yapımında kullanılan 2 mühür kalıbı, 1 numaratör, çeşitli ülkelere ait sahte 10 pasaport ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu arada, Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesinde tutulan İranlı kadın ile oğlunun da, Türkiye'ye sığınma talebinde bulunduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!