'İstanbul'da Kırk Yıllık Kırk Lezzet Durağı' kitabı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Kırk Yıllık Kırk Lezzet Durağı kitabı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 02:05

Araştırmacı-yazar Sevim Gökyıldız tarafından, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) katkısıyla hazırlanan “İstanbul'da Kırk Yıllık Kırk Lezzet Durağı” adlı kitap, kokteylle tanıtıldı.

İTO'da düzenlenen kokteylde konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, mutfak ve yemek kültürünün, kültürel zenginliğin yansımalarından biri olduğunu söyledi.

Yalçıntaş, “Engin kültürümüzün çok önemli bir parçası olan Türk mutfağının korunması, geliştirilmesi ve tanıtımı, ekonomik gelişimimiz için de çok önemlidir. Ülkemizin ekonomik başarılarda önemli bir payı olan turizm sektöründe diğer ülkelerle rekabet edebilmek ve öne çıkabilmek için farklılık yaratmamız şarttır” diye konuştu.

Araştırmacı-yazar Sevim Gökyıldız da çalışmasına destek verenlere teşekkür ederek, imzaladığı bir kitabını Yalçıntaş'a verdi.

İstanbul'da faaliyetlerine devam eden köklü 40 işletmenin konu alındığı “İstanbul'da Kırk Yıllık Kırk Lezzet Durağı” kitabının 5 yıllık çalışmayla tamamlandığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!