İstanbul'da fuhuş çetesi operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda fuhuş çetesi operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2006 10:33

Çeşitli vaatlerle kandırarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınları fuhuş amaçlı çalıştırdıkları öne sürülen 1'i kadın 23 kişi ile fuhuş amaçlı çalıştırılan 55 yabancı uyruklu kadın yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak”, “fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak”, ”sahtecilik” ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek”' suçlarına ilişkin daha önceden aynı şubede işlem gören bir kişinin liderliğinde kurulan suç örgütüne yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 14 Şubat 2006 tarihinde kent genelinde çalışma başlatıldı.
Çalışma kapsamında, suç örgütünün Beyaz Rusya, Rusya, Moldova, Ukrayna ve Kazakistan başta olmak üzere yabancı uyruklu kadınları çeşitli vaatlerle kandırıp Türkiye'ye getirerek fuhuş amaçlı çalıştırdıkları ve diğer kadın satıcılarına sattıkları anlaşıldı. Örgütün ayrıca, sahte vize, pasaport ve TC kimlik kartı yaptırdığı bu kadınları, örgüte ait ikamet ve anlaşmalı otellerde barındırdığı tespit edildi.

Bu tespitler sonrası 15 Şubat 2006 tarihinde İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama ve el koyma kararı üzerine örgüt üyelerinin yakalanması ve kadınların kurtarılması için İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki 13 ayrı ikamet ile Fatih ve Eminönü'deki 4 otelde arama yapıldı. Örgütün elebaşı konumunda olan kişinin evinde yapılan aramada, 1 ruhsatsız tabanca ve buna ait şarjör ve fişek, sahte olduğu belirlenen 97 adet 20 YTL'lik banknot, yabancı bayanlara ait 4 pasaport ile naylon poşet içerisine saklanan 500 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Operasyonda, örgütün elebaşı konumunda olan kişinin de aralarında bulunduğu 1'i kadın 23 kişi ile fuhuş amaçlı çalıştırılan 55 yabancı uyruklu kadın yakalandı.

Öte yandan, çete üyelerince kaçırılıp para karşılığı serbest bırakılan yabancı uyruklu 3 kadın da daha sonra polislerce bulunarak ifadelerine başvuruldu. Bu kadınların, yakalanan 2 örgüt üyesini teşhis ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!