İstanbul'da fidyeci operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda fidyeci operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 12:38

İş vaadiyle Türkiye'ye davet ettikleri Pakistanlı bir iş adamını havalimanından alarak otel yerine götürdükleri, bekar evinde alıkoyup, tehdit yoluyla fidye istedikleri öne sürülen yabancı uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'ye daha önce çeşitli yollarla geldikleri belirlenen Pakistan uyruklu bazı kişiler, aralarında suç örgütü oluşturarak Pakistan'da tekstil işi yapan Qazı Fahim Mussarrad Ali ve Muhammed Rıyaz adlı iş adamlarına konsolosluk aracılığı ile davetiye göndererek, birlikte iş yapma vaadinde bulundu.

Bu kişilerden aldığı davet üzerine 28 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul'a gelen iş adamlarından Qazı Fahim Mussarrad Ali, Atatürk
Havalimanı'nda karşılanarak otel yerine Fatih'in Kumkapı semtinde bir bekar evine götürüldü. Burada alıkonan Ali'den, serbest bırakılması karşılığında tehdit yoluyla 100 bin Avro talep edildi.

Bu kişilerin isteklerini yerine getirmeye çalışan iş adamı Qazı Fahim Mussarrad Ali, Pakistan'daki yakınlarını arayarak, suç örgütü üyelerinden Sabbbır Hussaın adına Yunanistan üzerinden bir Türk bankasına 10 bin Avro göndermelerini istedi. Ali, suç örgütü üyelerine de istedikleri parayı ancak serbest bırakılınca verebileceğini söyledi.

Bunun üzerine serbest bırakılan Ali, 4 Haziran 2009 tarihinde Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na giderek tanımadığı kişiler tarafından fidye amacıyla kaçırılıp alıkonulduğunu söyleyerek yardım istedi.

Durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, suç örgütü üyelerinin, konsolosluk üzerinden iş vadiyle Türkiye'ye davet ettikleri ikinci iş adamı olan Muhammed Riyaz'ın İstanbul'a geleceği günü belirleyerek takibe aldı.

Atatürk Havalimanı'nda iş adamını karşılamaya gelen suç örgütü üyesi 2 kişi yakalandı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda çalışmayı genişleten polis, Fatih'te 3 ayrı adrese operasyon düzenleyerek Liyagad A. ve Sabbır Hussaın'in de
bulunduğu 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 52 ayrı pasaport, çok sayıda belge, doküman, mühür ve kaşeler ele geçirildi. Ele geçirilen pasaport ve diğer belgeler incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.

Poliste sorgulanan bu kişilerin, geçmiş tarihlerde çeşitli yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları ve sahte vize ile kaçakçılık olaylarından da emniyette kayıtlarının bulunduğu anlaşıldı.

Yabancı uyruklu 6 şüpheli, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!