Ä°stanbul'da elektrik, doÄŸalgaz ve su durumu

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbulda elektrik, doÄŸalgaz ve su durumu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2004 14:16

İstanbul'da, ağır kış koşulları nedeniyle Avrupa yakasındaki bazı ilçelere elektrik verilemiyor.

Haberin Devamı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'den (BEDAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, elektrik verilemeyen yerler şöyle:
  Â
Sarıyer İşletme Müdürlüğü bölgesinde Reşitpaşa, Rumelihisarı, İstinye, Maslak, Ayazağa, Pınar Mahallesi, Atatürk Oto Sanayi, Gümüşdere, Zekeriyaköy, Uskumruköy ve Kilyos'un bir kısmı.
  Â
Bayrampaşa İşletme Müüğü bölgesinde, Rami, Eyüp, Akarçeşme, Uluyol, Bereç ile Murat, Kartaltepe ve Yıldırım mahalleleri, Maltepe ve civarı, Terazidere, Yüzyıl, Oruç Reis, Karabayır, Fevzi Çakmak, Sancaktepe, Bağcılar Merkez, Yenigün, Yıldıztepe, İnönü, Havaalanı ve Turgut Reis mahalleleri.
  Â
Beyazıt İşletme Müdürlüğü bölgesinde, Kapalıçarşı ve civarı, FatihÇarşamba, Daruşşafaka Caddesi ve civarı, Sultanahmet, Sarayburnu ve Gülhane.
  Â
Kumburgaz İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Harput, Büyükkılıçlı, Kadıköy, Gazitepe, Küçüksinekli, Büyüksinekli, Sayalar, Hallaçlı, Çayırdere, Ortaköy, Eski Çanta, Büyükçavuşlu, Beyciler, İzzettin, Kestanelik, Nakkaş, Örcümlü, Kızılcaali, Subaşı, Okkalı, Dağyenice, Çanakça, Yazlık, Hisarbeyli, Celeb, Örencik, Belgrat, Büyükseymen, Küçükseymen, Yalıköy, Karamandere, Akalan, İhsaniye, Gümüşpınar, Danamandıra, Aydınlar, Yaylacık, İnceğiz, Kabakça, Akören, Bahşayiş Köyü, Karacaköy, Çiftlikköy, Binkılıç ve Muratbey.
  Â
Beyoğlu'na bağlı Hasköy, Karaköy Perşembe Pazarı, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nın bir kısmı, Ortaköy ve Kuruçeşme'nin bir kısmı, Etiler, Ulus'un bir kısmı, Elmadağ, Taksim, Dolapdere ve Tünel'in bir kısmı.
  Â
Çağlayan İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Çağlayan, Kağıthane'nin bir kısmı, Sanayi Mahallesi, Cendere Yolu civarı ile Gültepe, Mecidiyeköy,Kuştepe ve Gürsel Mahallesi'nin bir kısmı, Göktürk Beldesi, İhsaniye, Aşağı ve Yukarı Ağaçlı köyleri, Akpınar ile Işıklar köyü.
  Â
Sefaköy'e bağlı, İkitelli Organize Sanayii Bölgesi'nin bir kısmı, Halkalı Toplu Konutlar 3. Etap, Bahçeşehir'in bir kısmı, Altınşehir, Konutbirlik, Yarımburgaz, Başakşehir'in bir kısmı, Halkalı Yenidoğan, Akalev ve Kirazlı civarı.
  Â
Bakırköy'e bağlı Aktil ve Akıntekstil fabrikaları, Bakırköy, Osmaniye Mahallesi, Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi, Çırpıçı Mahallesi, Yeşiltepe'nin bir kısmı, Topkapı Şehir Parkı Yeraltı Çarşısı ve Yeşiltepe'nin bir kısmı.
  Â
Avcılar'a bağlı Büyükçekmece, Hadımköy Sanayi ve köyler, Esenyurt'un büyük bölümü, Çakmaklı, Beylikdüzü Sanayi ve meskenlerininbir kısmı, Gürpınar, Alkent ve Yakuplu.
  Â
Silivri'ye bağlı Ortaköy, Kavaklı, Orman Köyleri, Gümüşyaka, Değirmenköy, Fabrikalar, Gazitepe, Kadıköy ile Eski Çanta, Büyük Çavuşlu, Küçük Seymen, Büyük Seymen ve Yol Çatı köyleri, Yalım Erez Fabrikası ve Murat Çeşme Mevkii.

Haberin Devamı

Ä°STANBUL'A KISMEN SU VERÄ°LÄ°YOR

Haberin Devamı

Ä°stanbul'da kötü hava koÅŸulları nedeniyle elektrik kesintilerinin meydana geldiÄŸi Ä°SKÄ° tesislerindeki enerji sorunun giderildiÄŸi bazı yerlerden, ÅŸehre su verilmeye baÅŸlandı.Â
  Â
Ä°stanbul Su ve Kanalizasyon Ä°daresi'nden (Ä°SKÄ°) yapılan yazılı açıklamada, dün sabahtan itibaren etkili olan olumsuz hava koÅŸullarından dolayı baraj, arıtma tesisi ve terfi merkezlerinde gerçekleÅŸen elektrik kesilmeleri sonucu kente düzenli su verilemediÄŸi hatırlatıldı.Â
  Â
BoÄŸaziçi Elektrik Dağıtım A.Åž (BEDAÅž), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Åž (TEDAÅž) ve Ä°SKÄ° elemanlarının birlikte yaptığı çalışmalar sonucunda, tesislerdeki enerji sorunun giderilmesiyle sabah saatlerinden itibaren ÅŸehrin bazı bölgelerine su verilmeye baÅŸlandığı belirtilen açıklamada, elektrik sorununun tamamen çözüme kavuÅŸmasıyla su sıkıntısının da sona ereceÄŸi vurgulandı.Â
  Â
SU VERÄ°LEMEYEN YERLER

Açıklamaya göre, elektrik kesintileri nedeniyle su alamayan yerlerÅŸunlar:Â
 Â
 ''Avrupa Yakası'nda; Çeliktepe-AyazaÄŸa, Büyükdere, Maden, Levent'in bir kısmı, Mahmutbey, BaÄŸcılar'ın bir kısmı, GaziosmanpaÅŸa, CevatpaÅŸa, BaÅŸakÅŸehir, MalkoçoÄŸlu ve Beylikdüzü.Â
  Â
Anadolu Yakası'nda; Kartal, Soğanlık, Maden, Beykoz, Kavacık, Anadoluhisarı, Çengelköy, Ümraniye'nin bir kısmı (Bakırdağ, Kayışdağı), Sultanbeyli, Çekmeköy, Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan.''
  Â
İSKİ'nin açıklamasında ayrıca, son yağışlarla su rezervlerinin 664milyon 206 bin metreküpten 753 milyon 60 bin metreküpe çıktığı ve doluluk oranının yüzde 87.18'e ulaştığı ifade edilerek, ''rezervlerin,normal doluluk oranının üzerinde bulunduğu'' kaydedildi.

Haberin Devamı
İGDAŞ: İSTANBUL'DA DOĞALGAZ KESİNTİSİ SÖZKONUSU DEĞİL

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş'den (İGDAŞ) yapılan açıklamada, ''İstanbul'da doğalgaz kesintisi söz konusu değil. Kara teslim olmayan tek kurum İGDAŞ'' denildi.
  Â
İGDAŞ'ın konuya ilişkin yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi:
  Â
''Son yılların en ÅŸiddetli kış günlerinin yaÅŸandığı Ä°stanbul'da, doÄŸalgaz, kara teslim olmadı. Ä°GDAÅž ekiplerinin geceli gündüzlü ve özverili çalışmaları sayesinde, Ä°stanbul'un hiçbir yerinde doÄŸalgaz kesintisi meydana gelmedi. Ancak, bazı bölgelere elektrik verilemediÄŸi için ısınmada problemler yaÅŸandı.Â
  Â
İstanbul'da 8 bin kilometrelik doğalgaz şebekesini haftanın 7 günü24 saat kontrol altında tutan İGDAŞ ekipleri, kentin yaşadığı olağanüstü kış şartlarında da üzerlerine düşen görevi yerine getirerek, İstanbullular'ın mağdur olmaması için elinden geleni yapıyor. Dün bütün gün boyunca şiddetli bir şekilde yağan karın İstanbul'da hayatı felç etmesiyle beraber en yüksek derecede alarm durumuna geçen İGDAŞ ekipleri, elektrik idaresinden kaynaklanan problemlerin doğalgaza yansımasından ortaya çıkan sorunları çözmeye çalışıyor.''
  Â
Açıklamada, doğalgazla ilgili herhangi bir sıkıntısı olanların ''187 Doğalgaz Acil'' hattını aramaları istendi.
   Â
DEVLET TÄ°YATROLARI
    Â
Bu arada, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Zafer Algöz, kötü hava koşulları nedeniyle bütün sahnelerindeki temsillerini 26 Ocak Pazartesi gününe kadar iptal ettiklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!