Cuma namazı saati İstanbul'da da ana gündem konusu - Cuma namazı saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Cuma namazı saati İstanbulda da ana gündem konusu - Cuma namazı saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2019 11:40

Diyanet, cuma namazı ibadetini yerine getirmek isteyen kişiler için 7 bölge 81 ilin cuma namazı saatlerini paylaştı. İstanbul'un cuma namazı saati de bölgede ikamet eden vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Namaz saatleri bölgeden bölgeye, ilden ile farklılık gösteriyor. Peki, cuma namazı İstanbul'da saat kaçta kılınacak? İşte, il il cuma namazı saatleri...

Haberin Devamı

Cuma namazı saatleri Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi İstanbul’da da merak konusu oldu. İstanbul’da ikamet eden veya kısa süreli bulunan vatandaşlar, cuma namazı ibadetini hakkıyla yerine getirebilmek için Diyanet’in resmi sayfasından namaz vaktini inceliyor. Peki, İstanbul’da cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte, İstanbul’un 18 Ekim tarihli Cuma namazı saati ve il il cuma namazı saatleri…

İstanbul’daki vatandaşlar Cuma namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Cuma namazı saatleri 81 ilde farklılık gösteriyor ve saatler her hafta birkaç dakika fark ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden verilen bilgilere göre İstanbul’da bugün cuma namazı saati 12:54 olarak belirlendi.

Ayrıca İstanbul'un ilçelerinde yaşayan vatandaşlar ikamet ettikleri ilçedeki cuma namazı vakitlerini “Dünya Namaz Vakitleri” sayfasından öğrenebilirler.

Haberin Devamı

İL İL NAMAZ SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

4 rekat cumanın ilk sünneti, 2 rekat cumanın farzı, 4 rekat cumanın son sünneti, 4 rekat Zuhri ahir, 2 rekat vaktin son sünneti.

4 rekat zuhr-i ahir namazı ve 2 rekat vaktin sünneti de nafile namazdır, isteyenler kılar. Zuhr-i ahir namazı, öğle namazının farzı gibi kılınır sadece "Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" diye niyet edilir.

BAKMADAN GEÇME!