İstanbul'da bir testereli cinayet daha

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda bir testereli cinayet daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 12:23

İstanbul’da iki Özbek, vatandaşları Aliye Heyeva’yı (37) altınları için öldürüp cesedi elektrikli testereyle parçalara ayırdı

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nden Engin Belli'nin haberine göre, Özbekistan uyruklu 37 yaşındaki Alie Valis Heyeva’nın bir anda ortadan kaybolması üzerine arkadaşları, polise başvurdu.

 

Heyeva’nın vatandaşı Viorica Berjan (34) ve Umida Oilmova (35), polise günlerdir kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Polis, Heyeva’yı tanıyan herkesle tek tek görüşerek iz sürmeye başladı.

 

PANSİYON ODASI

Araştırmalar sonucunda Heyeva’nın en son yine Özbekistan uyruklu F.O. (24) ile görüldüğü belirlendi. Adresi tespit edilen F.O. gözaltına alındı. F.O. sorgusunda genç kadını Kumkapı’da bir pansiyona götürdüğünü, burada A.V.'ye (33) teslim ettiğini anlattı.

 

Haberin Devamı

Pansiyona giden polis, içeri girdiğinde genç kadının parçalanarak çöp torbalarına konmuş vücut parçalarıyla karşılaştı. Gövdesi, bacakları ve kolları çöp torbalarında bulunan Heyeva’nın kafası ve ayakları tüm aramalara rağmen bulunamadı.

 

'CESEDİ GÖRDÜM'

Elektrikli testereyle kesildiği belirlenen vücut parçaları, Adli Tıp Morgu’na götürüldü. Cinayetle ilgili ikinci kez sorguya alınan F.O. bu kez pazartesi gecesi A.V.'nin yanına gittiğini, orada genç kadının cesedini gördüğünü anlattı.

 

Cinayetle hiçbir ilgisinin bulunmadığını öne süren F.O. cesedin nasıl parçalara ayrıldığından haberi olmadığını da ileri sürdü. Emniyetteki sorgusu tamamlanan F.O. tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.

 

GÜRCİSTAN’A KAÇTI

Alie Valis Heyeva’yı öldürüp elektrikli testere ile parçalara ayırdığı ileri sürülen ve olayın ardından kayıplara karışan A.V.'nin yurdışına kaçmasını önlemek için havalimanlarına ve sınır kapılarına haber verildi; ancak zanlının Gürcistan’a giriş yaptığı belirlendi.

 

Haberin Devamı

Bunun üzerine Gürcistan polisiyle irtibata geçildi ve A.V. yakaladı. A.V.'nin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye iade edilmesi bekleniyor.

 

ZİYNETLERİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

A.V.'nin borcu olduğu, genç kadının ziynet eşyası ve paralarını alarak bu borcu ödemeyi planladığı, cinayeti de bu nedenle işlediği öne sürüldü.

 

İstanbul Polisi, Kumkapı’da sokak sokak dolaşarak, genç kadının kayıp olan kafası ile ayaklarını arıyor.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!