İstanbul'da bir Broadway müzikali

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda bir Broadway müzikali
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Broadway müzikali ‘‘Grease'' yarından itibaren Mydonose Showland'de sahnelenecek. Bir grup lise öğrencisinin 50'li yıllarda geçen dans, müzik, moda, otomobil ve yaz aşklarıyla harmanlanmış öyküsünü anlatan ‘‘Grease'' izleyenlere o yılların nostaljisini yaşatacak.

En İyi Müzikal'' ve ‘‘En İyi Müzikal Senaryosu'' dallarında tam yedi kez Tony Ödülü'ne aday gösterilen ‘‘Grease'' ilk kez 1972'de Broadway'da sahnelenmişti. Başarıdan başarıya koşan ‘‘Grease'' müzikalinin Londra'daki galasında o tarihlerde henüz tanımayan günümüzün ünlü aktörü Richard Gere de Danny Zuko rolünü oynamıştı. Müzikal Broadway'de tam yedi buçuk yıl 3388 kez sahnelenmiş.

Yaklaşık 30 yıldır popülaritesini kaybetmeyen ‘‘Grease'' müzikalinin orijinal senaryosu Jim Jacobs ve Warren Cassey'a ait. Jim Jacobs 50'li yılları bir lise ‘‘greaser''ı (briyantinli saçlı) olarak geçirmiş. Warren Cassey ise o yıllarda bir lise öğretmeniymiş. Daha sonra iki iyi arkadaş olan Cassey ve Jacobs otantik hikáyeyi, müziği ve şarkı sözlerini birlikte kaleme almışlar.

İstanbul'da Mydonose Showland'de sahnelenecek müzikalin yönetmenliğini ise İngiliz yönetmen David Gilmore üstleniyor. Koreografisini Carla Kama ve Melissa Willams'ın yaptığı müzikalin müzikal süpervizyonu ve aranjmanı Olly Ashmore'a ait. ‘‘Grease''in ışık tasarımını Terry Parsons, set tasarımını Nick Richings, kostüm tasarımını Herbert Erhardt yapmış.

‘‘Grease''in oyuncularına gelince: Danny'yi Acevedo Enrique, Sandy'yi Carmell Jodi, Rizzo'yu Curry Beth ve Kenickie'yi Evans Ben canlandırıyorlar.

‘Grease’ 3-10 Mart tarihleri arasında sahnelendikten sonra, bayram tatilinde ara verip, 17-25 Mart tarihleri arasında yeniden seyirciyle buluşacak.

Bilet fiyatları 5 milyon ile 39 milyon arasında değişen müzikalin seansları hafta içi 20.30'da, haftasonu 15.30 ve 20.30'da.

Biletler Akmerkez, Capitol, Mayadrom, Galleria, Mydonose Showland satış noktaları ve Mydonose Call Center dışında, tüm İstanbul genelinde gezecek olan ‘‘Grease Bilet Satış Araçları''ndan da temin edilebilecek.

Travolta ve Olivia Newton-John’lu Grease

Broadway sahnelerinde büyük başarı kazanan ‘‘Grease'' müzikali daha sonra 1978 yılında sinemaya aktarıldı. ‘Grease’in sinema versiyonunda her ikisi de gencecik birer sanatçı olan Olivia Newton-John ve John Trovalta başrolleri paylaştı ve çok beğenildi.

Sinemada yeni bir ideal

çift yaratan Olivia Newton-John ve John Trovalta ikilisi ünlü

Bee Gees grubunun bu film için bestelediği ‘‘You're the One That I Want'', ‘‘Summer Nights'' ve ‘‘Sandy'' gibi şarkıları da meşhur etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!