İstanbul'da 2 Afrikalıya sahip çıkan gazeteci gözaltında

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 2 Afrikalıya sahip çıkan gazeteci gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 14:19

İstanbul Dolapdere’de evleri polis olduklarını söyleyen 8 kişi tarafından basılan ve bu kişiler tarafından darp edilen 2 Afrikalı sığınmacı, götürüldükleri hastanede gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sığınmacılara ve mültecilere destek olmak amacıyla dernek kurma çalışmaları yürüten gazeteci ve Haber-Sen Genel Sekreteri Mehmet Demir ile öğretmen Dominik Can Revest, 2 sığınmacıya yardımcı olmak amacıyla tutuldukları Feriköy Karakolu Yabancılar Şubesinde gittiler ve burada gözaltına alındılar.

Feriköy Karakolu’nda ifade vermek üzere avukatını bekleyen gazeteci Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, olaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Afrikalı olan ve sığınma başvurusunda bulunan 2 kişinin evi dün akşam 8 kişi tarafından basılıyor. Ellerinde silah ve kelepçeleri bulunan bu kişiler, polis olduklarını söylüyorlar. 2 kişiden birini silahla darp ediyorlar ve sonrasında gidiyorlar. Sığınmacılara destek olmak amacıyla kurma hazırlığı içinde olduğumuz dernek çalışması nedeniyle tanıdığımız bu kişiler, güvendikleri için bizi aradılar. Dolapdere’de bulunan evlerine gittik ve Şişli Etfal Hastanesi’ne götürdük bu kişileri.”

Demir, hastanede olayı polise anlatan iki kişinin evlerini basan kişilerin kendilerine “polis” olduklarını söylediğini aktardı. Pasaportlarını çaldıran 2 sığınmacının polis tarafından gözaltına alınarak, Feriköy Karakolu Yabancılar Şubesine götürüldüğünü söyleyen Demir, arkadaşı Revest ile birlikte bu kişilere kıyafet getirmek amacıyla bugün karakola geldiklerini kaydetti. Demir, “Karakol amiriyle sohbet etmeye başladık ama sonrasında ‘sohbet diye çağırdınız ama sorgulamaya dönüyor, eğer sorgulama ise avukatımızı çağıralım’ dedik. Karakol amiri ‘çağırın’ deyince bizde avukatımızı çağırdık ve şimdi Feriköy Karakolunda avukatımızın gelmesini bekliyoruz” dedi.

Demir, “Birimiz gazeteciyiz, birimiz öğretmen. 2 sığınmacıya yardım etmek istedik, şu anda yardım etmek için geldiğimiz karakolda suçlanıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!