İstanbul'da 1 ayda 947 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 1 ayda 947 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2006 14:19

İstanbul'da jandarmanın son 1 ay içinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda cinayet, gasp, kapkaç ve hırsızlık olayı aydınlatıldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce son 1 aylık dönemde yapılan asayiş operasyonlarında, mala karşı işlenen 637, şahsa karşı işlenen 879 suç aydınlatıldı. Bu olaylara ilişkin 947 şüpheli gözaltına alındı.

Mala karşı işlenen suçlar arasında 117 hırsızlık olayı yer aldı. Bu olaylara ilişkin 128 şüpheli gözaltına alındı, 71 çalıntı araç bulundu.

Ayrıca çok sayıda gasp, kapkaç, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal suçları da son 1 ay içinde yapılan çalışmalarda aydınlatılan olaylar arasında yer aldı.

Şahsa karşı işlenen suçlar arasında da 2 cinayet, 45 yaralama, 124 darp olayının yanı sıra tehdit, kumar oynama ve oynatma, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve fuhuş olayları bulunuyor.

Yakalanan kişilerin üzerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda da 39 ruhsatsız tabanca, 20 kuru sıkı tabanca, 12 av tüfeği, 31 delici ve kesici alet, 276 fişek, 24 adet sahte banknot, çok sayıda oto teybi, bilgisayar parçası ve sahte belge ele geçirildi.

SUÇA KARIŞAN VE MAĞDUR ÇOCUKLAR

Aynı dönemde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Taşdelen ve Bahçeşehir Çocuk Merkezleri'nce, suça karışan 63 çocuk psikolojik destek verilmesinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Ayrıca 83 mağdur, 3 evden kaçmış, 14 de kayıp olan ve bulunan toplam 100 çocuk psikolojik destek verilmesinden sonra aileleri bulunarak teslim edildi.

Jandarma ayrıca 72 yardıma muhtaç çocuğa eğitim, barınma ve giyecek yardımı yaptı.

Yine son 1 aylık süre içinde İstanbul'da jandarma sorumluluk bölgesine 256 ayrı noktada önleme araması yapıldı.
Bu çalışmalarda da çeşitli nedenlerle aranan 309 kişi yakalandı.

Asayiş operasyonlarında gözaltına alınan ve önleme aramalarında yakalanan kişilerin adli makamlara sevk edildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!