İstanbul ve Antalya film festivallerinin ödül yarışı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul ve Antalya film festivallerinin ödül yarışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2006 13:58

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Real Hipermarketler Zinciri'nin sponsor olması nedeniyle 29 Mart Salı akşamı Çırağan Sarayı Balo Salonu'nda bir kokteyl verildi.

Haberin Devamı

Antalya bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl festival konusunda büyük bir atılım gerçekleştirmiş ve ürlü yıldızları Antalya'ya getirmişti. Bu yılın de geçtiğimiz yıldan aşağı kalmayacağının ilk işaretini sponsor duyurusunu Çırağan Sarayı'nda yaparak verdi zaten.

Ben orada yetkililerin yaptığı konuşmaları değil, sinemacılar arasında dolaşan dedikoduları aktarayım size.

Antalya Altın Portakal'da verilen ödüllerin parasal miktarları İstanbul'u solladı geçtiğimiz yıl. Bu yıl toplam ödül miktarı 45.000 YTL daha artırılmış. TÜRSAK ve AKSAV yönetiminin aldığı ortak kararla, En İyi Film'e 300.000 YTL ödül verilecek. En İyi Yönetmen'e 30.000 YTL, En İyi Senaryo'ya 20.000 YTL. ve En İyi Müzik'e 20.000 YTL ödül verilecek.

Bütün ödülleri saymayayım ama Antalya'da yarışmaya En İyi Film dalında yarışmaya katılacak olan filmin başka bir festivalden bu dalda ödül almamış olması gerekiyor. Yani İstanbul Film Festivali ile Antalya Film Festivali arasında yönetmenler kararsız kalmış durumdaymış.

Haberin Devamı

İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma'sında En İyi Film ve En İyi Yönetmen'e Kültür ve Turizm Bakanlığı ödül olarak 40.000'er YTL verecek bu yıl.

İstanbul Film Festivali'nin sponsorlarından olan ve yıllardır yaptıkları katkılarla Türk sinemasının gelişimine büyük destek veren Efes Pilsen de, Ul uslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FİPRESCİ) Jürisi tarafından Ulusal Yarışma'ya katılan filmler arasından seçilecek bir filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere "Onat Kutlar'ın anısına "

30.000 dolarlık bir para ödülü verecek.

Bu durumda Kültür Bakanlığı'nın rekabette geri kalmamak için ödülü artırması gerekecek galiba.

Zavallı Ankara, bu durumda asıl onların sponsor desteğine ihtiyaçları var.
Düşünsenize bütün fesitval maliyetleri 400.000 Dolar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!